5 Priljubljenih, a morda nevarnih diet

ženska, fao, zelena, jed, prehrana

Zaradi naše nečimrne človeške narave smo zlahka dovzetni za vse nove modne sloge in trende. Skorajda ni človeka, ki ne bi želel videti, razen priljubljenega supermodela, vsaj zdravo, a vitko. Zato nenehno iščemo načine, kako to doseči. Nekateri raje preizkusijo enostavne domače metode rezanja telesa brez naporne diete. Običajno se izvaja z omejevanjem ogljikovih hidratov in osredotočanjem na bolj zdrave vrste naravnih sladkorjev.

Seveda se bo naše zdravje izboljšalo tudi, če se bomo odločili odpraviti slabe prehranjevalne navade . Kot pozni večerni prigrizki pred televizijo. Zato imamo široko paleto različnih vrst diet. Sredozemska dieta je izjemno lahka. Podobna ji je dieta DASH, ki jo pripravlja ameriški nacionalni inštitut za zdravje za preprečevanje hipertenzije. Nekateri pa so lahko prestrogi in težki za telo. Zaradi tega so potencialno nevarni za naše počutje. Takšna je na primer keto dieta .

Nenadna zamenjava elementov, ki jih naše telo uporablja kot vir energije, je izjemno škodljiva. Le res močan organizem ga lahko prenaša brez negativnih stranskih učinkov. Zato se je priporočljivo posvetovati s strokovnjakom za prehrano, preden se lotite določene vrste diete.

Trg ponuja široko paleto različnih vrst rešitev za rezanje telesa, ki nam v tem času pomagajo. Eden izmed najbolj priljubljenih med njimi je Ideal Slim . Pomembno je, da se odločite na podlagi informacij, ki vam bo omogočila doseganje boljših ciljev glede nadzora kalorij brez tveganja za vaše splošno zdravje in dobro počutje.

Oglejmo si 5 najbolj priljubljenih, a nevarnih diet!

Kako lahko diete škodujejo našemu počutju?

človek, hujšanje, srečen

Verjetno že veste, da sta uravnotežena prehrana in vadba najboljši način, da postanete fit. Omeniti pa moramo tudi, da bi vsi takoj izkoristili bližnjico do vitkejše postave, če ne bi bilo tvegano. Morda mislite, da je poskus ene od teh nevarnih diet način, da to storite. Toda zelo verjetno boste dosegli preveč ekstremov, da bi izgubili teh 10, 20 ali 30 odvečnih kilogramov.

Splošno pravilo je, da se izogibate kakršni koli norosti glede hrane, ki se spremeni v mini-teme v humorističnih filmih in televizijskih serijah. Tako kot metode razstrupljanja, ki jih Kelly Kapoor preizkusi v ‘The Office’. Nekatere diete vas ne le izpostavijo blagim prehranskim in psihološkim mučenjem, ampak so lahko nevarne za vaše zdravje.

Evo, kako so lahko prehranski režimi potencialno nevarni za zdravje:

  • Pripeljite telo v stanje skrajne utrujenosti.
  • Povzroča nenadna nihanja razpoloženja in depresivna stanja.
  • Povzročajo hormonsko ali kemično neravnovesje v telesu.
  • Prikrajšani smo za pomembna hranila.
  • Povzročajo notranjo zastrupitev, alergije in druge kontraindikacije.

In tukaj je 5 najbolj nevarnih diet za vaše zdravje in dobro počutje!

# 1. Dieta na tešče – ​​manj kalorij, brez energije!

tehtnica, težaManj kalorij, več porabljenih kalorij, kajne? To je lahko kratkoročno res, vendar je vsaka prehrana, ki vas ubije od lakote, škodljiva. Dolgotrajno prikrajšanje telesa za pomembne izdelke in hranila na jedilniku lahko poveča stres. In imeti nasproten učinek od tistega, kar si resnično želite, z upočasnitvijo celične presnove. Poleg tega boste izgubili mišično maso, za katero ste delali. Poleg tega imate večje tveganje za zdravstvene težave, vključno z dehidracijo, omotico in anemijo. Ko končate z dieto na tešče in začnete znova jesti, boste verjetno začeli prenajedati, da boste povečali svojo energijsko raven. To pomeni, da se spopadate z močnejšo lakoto, zaradi katere boste verjetno hitro povrnili prejšnje število kilogramov.

# 2. Diete in razstrupljanja, ki ne ustrezajo individualnim potrebam telesa

ženska pripravlja večerjoTe prehranske načrte včasih imenujemo tudi «razstrupljanje lakote». Zavedati se morate, da vam limonin sok, voda, javorjev sirup in pekoča kajenska paprika ne bodo po treh mesecih na dopustu videti vitki. Tako kot pri dieti na tešče boste izgubili mišično maso in vaš metabolizem se bo upočasnil. Prav tako se zmanjša na vsebnost vode, nemastno tkivo. Če se vrnete na enake prehranjevalne navade, kot ste jih imeli pred razstrupljanjem, boste dobili vsak kilogram nazaj. Kontraindikacije, kot so utrujenost, omotica, slabost in dehidracija.

# 3. Dieta ‘Trnuljčice’ – Ne pozabite se zbuditi iz nje!

spanje, polepšanje, prehrana

Dieta Trnuljčice temelji na ideji, da vam med spanjem ni treba jesti. Verjetno se boste, če se boste držali strogega režima kemične pomoči pri spanju, lahko izognili skušnjavam s hrano. Toda samo v državi Morpheus. Ne v resničnem svetu. Vedno se boste morali zbuditi. To dieto promovira Elvis Presley. V 60. in 70. letih je bil preveč moderen, a veliki pevec očitno ni imel dobrega okusa. Prvič, večina uspavalnih tablet skriva tveganje za vsakodnevno uporabo, tudi če jih ne potrebujete. In če ste nekaj dni preveč zaspani, tvegate, da izgubite mišice zaradi pomanjkanja gibanja.

# 4. Dieta s trakuljami (paraziti) – Ali res želite tako obupno priti v formo?

Paraziti

Če vam zdravnik med potovanjem v druge države predpiše zdravilo proti zajedavcem , ga ne smete jemati zaradi rezanja telesa. Vendar to ljudem ni preprečilo, da bi požrli svoje ličinke. In to omogoča parazitu, da hrani lovorike. Mnogi so poiskali pomoč in metodo za čiščenje telesa po tem prehranskem režimu. Tudi to, da imate v črevesju škodljive mikroorganizme, je recept za katastrofo. Če ostanejo v vašem sistemu, vse te kalorije, ki jih zaužijejo, povzročijo, da rastejo. In to postopoma vodi v njihovo zamašitev. Ste prepričani, da ga želite?

# 5. Dieta z zeljem in grenivkino – Ali menite, da hranijo vaše telo?

Zelje

Ne, nenehno uživanje zelja ali grenivke vas ne bo ubilo. Toda uživanje samo ene vrste hrane in zanemarjanje vseh drugih lahko povzroči resno pomanjkanje hranil in pogosto ni tako učinkovito za dolgotrajno rezanje telesa. Obe dieti, ki se osredotočata na zeljno juho ali majhne obroke iz grenivke in njenega soka, sta ljudem znani že od zore. Na začetku boste postali vitki, kot vsi nizkokalorični načrti prehrane. Vsebujejo pa med drugimi elementi tudi vitke beljakovine in zapletene ogljikove hidrate, priporočajo nutricionisti.

Jejte vsak dan uravnoteženo, tako da ne potrebujete diet!

ženska, hladilnik

Naravni tedenski jedilnik vam bo pomagal, da ne boste potrebovali specializirane prehrane pred počitnicami ali poletnimi počitnicami. Ne pozabite, da je najpomembnejše, da se v svojem telesu dobro počutite. Vse ostalo je nečimrnost! Če potrebujete ustrezno organsko pomoč pri oblikovanju svojega telesa, lahko vedno poiščete naravni izdelek, da postanete fit. Kot Ideal Slim pomirja apetit.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *