5 slabih prehranjevalnih navad, ki jih je treba pozabiti

ženska, slabe prehranjevalne navade, čokolada

Eden od osnovnih pogojev za dobro življenje, v katerem je vaše zdravje močno, so dobre prehranjevalne navade. To ne zahteva skladnosti s kakšnim posebnim režimom ali nakupom določenih izdelkov. Večina ljudi se lahko dobro prehranjuje, če le opustijo nekatere zelo slabe prehranjevalne navade. Ta korak bi mnogim od nas pomagal izboljšati svoj režim, čeprav brez večjih sprememb.

Zdrava in pravilna prehrana je predpogoj za boljšo prebavo, boljšo predelavo snovi in ​​absorpcijo za telo koristnih sestavin, kar nam bo posledično pripomoglo k boljši formi brez večjih naporov.

Tukaj je nekaj grehov, ki jih počnemo v vsakdanjem življenju glede naših prehranjevalnih navad. Izogibajte se jim in bistveno izboljšajte svoj režim.

1. Nezdrav začetek dneva

ženska, dieta, sladkarije, jabolko

Ljudje naredimo dve veliki napaki glede najpomembnejšega obroka dneva: zajtrka. Nekateri ljudje jedo nekaj sladkega. Sladkor je vir energije, vendar ga hitro zmanjka in čez dan močno pade. Boljše gorivo za vaše telo so beljakovine in vlaknine za zajtrk, kot so jajca, polnozrnati kruh, jogurt.

Druga napaka je, da se zajtrk na splošno izpusti. Ponoči nimate možnosti obnoviti izčrpane zaloge energije, ki ste jo porabili dan prej. To se lahko zgodi z zajtrkom. Če želite biti čez dan energični in močni, morate zjutraj najprej zajtrkovati. Ne naredite napake, da jo zamenjate s kavo, ki bo prinesla celo le začasen pretok energije.

2. Nezdrava izbira hrane

ženska ponoči jé

Vsak ima v svoji kuhinji vsaj eno vrsto hrane, ki telesu ne koristi oziroma so koristi le začasne. Primarni način, da se odrečete tem škodljivim skušnjavam, je, da jih ne spravite v notranjost.

Ko pozneje čez dan začutite potrebo po grižljaju ali vam je samo dolgčas, poskusite čokoladno tablico zamenjati s pestjo surovih oreščkov. Bili bi dober vir vlaknin in koristnih snovi ter so brez dodatnih kalorij skušnjave.

Ocvrta in predelana hrana je ob slabih prehranjevalnih navadah tik pred skušnjavami. Poskusite omejiti ocvrto hrano in izberite čim več nepredelane hrane. Prvi je resen in za naše telo nepotreben vir maščob in kalorij. Predelana hrana nas poleg tega, da je polna barvil in konzervansov, prikrajša za pridobivanje za naše telo nujne snovi in ​​ga hkrati napolni z nepotrebnimi.

3. Nezdrava kultura prehrane

Tukaj je nekaj ključnih trenutkov v smislu kulture hrane in vedenja. Če pomislite, boste verjetno ugotovili, da počnete vse to:

  • Neuravnotežene porcije – zelo pogosto ljudje naredijo napako, da si na krožnik dajo več, kot jih telo potrebuje za občutek sitosti. Velike porcije, večstopenjski meni na družinskem srečanju vodijo do prenajedanja in prekomernega vnosa kalorij.
  • Odvračanje pozornosti pri prehranjevanju in prehranjevanju peš – ko smo med jedjo obkroženi z motečimi dejavniki, kot je na primer televizija ali časopis, se lahko tudi prenajedamo, ker smo premalo pozorni na to, koliko hrane pojemo. Po drugi strani pa je prehranjevanje na poti prehitro, ne omogoča absorbiranja zdravih elementov in nas pogosto ne more nasititi.
  • Pozno jesti – velikokrat se zgodi, da imamo čez dan navado stradati, ker nimamo časa, smo zaposleni z delom in preprosto ne moremo sedeti jesti.
  • Zaradi tega se za večerjo ali še huje – tik pred spanjem – prenajedimo , kar vodi v nepravilno prebavo in absorpcijo snovi. Če morate zaradi pomanjkanja časa jesti pozno zvečer, obvezno jejte lahke obroke.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako izboljšati svojo prehranjevalno kulturo, da bomo razvili bolj zdrave prehranjevalne navade: zdrava hrana za zdrav življenjski slog.

4. Nezdravi ojačevalci okusa

Ni laž, da so najbolj škodljive stvari običajno najbolj okusne. V svoj jedilnik pogosto vključimo težke dodatke, bogate z maščobami, soljo in škodljivimi sladkorji . Če iščete okus preliva, jih naredite doma na najlažji možni način.

Še en škodljiv dodatek, ki spremlja naše obroke, so brezalkoholne pijače, kot so soda in sadni sokovi. Vsebujejo le prazne kalorije, poškodujejo zobe in notranje organe ter vsebujejo veliko škodljivih sladkorjev. Bolje se navadite na pitje vode, ki vas bo hidrirala in pomagala telesu, da se znebi toksinov.

Nenazadnje je napačno misliti, da vas bo z energijo napolnila le sladica po obroku ali čez dan. Sladkor telo hitro predela in zaloge se nato hitro izčrpajo. Veliko boljša možnost so oreščki, ki so bogati z vlakninami in beljakovinami, ter voda, ki hidrira celice in osveži telo.

5. Socialna prehrana in občasne diete

ženska, prehrana, slabe navade

Družbeno okolje je naš največji sovražnik, ko si prizadevamo ustvariti bolj zdrave prehranjevalne navade. Velika srečanja, družinske priložnosti – vse to so situacije, ki jih povezujemo s prenajedanjem, prehajanjem v skušnjave in pitjem alkohola. Če želite jesti bolje, morate najti moč, da ne podležete socialnemu pritisku in pritisku vrstnikov, ampak da naročite in izkusite tisto, za kar veste, da je dobro za vaše telo. Ne izgubi ga.

Druga velika napaka, povezana z družbenim okoljem, so diete, ki izčrpavajo ne zaradi zdravja, ampak zaradi socialnih razlogov in priložnosti. Zaradi tega je naš metabolizem nestabilen, z leti pa postaja vse težje. Veliko bolje je dosledno skrbeti za svojo postavo in vam ne bo treba izvajati napornih diet in fitnesa, da boste videti najbolje, ko to potrebujete.

Skrivnost prehranskih dopolnil

Da bi jih ohranili v dobri formi, marsikdo uporablja prehranska dopolnila, ki telesu pomagajo pri pravilnejšem prebavljanju snovi in ​​se znebijo odvečnih sestavin. Takšen dodatek lahko vključite kot sestavni del svojega vsakdanjega življenja, da pomagate pri drugih prizadevanjih, da se opustite slabih prehranjevalnih navad. Eden izmed najbolj priljubljenih dodatkov je Keto Guru .

Boljše navade za boljše zdravje

Dobra forma in zdrava prehrana ne zahtevata veliko odrekanja. Potrebujete le malo želje, da izboljšate svoje prehranjevalne navade. Ni se vam treba odreči nekaterim jedilnim jedem, da poskrbite za svojo formo, metabolizem in prebavo. Ni treba iti v skrajnosti. Samo začnite razmišljati o tem, kaj daste v usta, to potrebujete in če lahko to nadomestite z nečim boljšim za vas in svoje telo.

Zdrava prehrana je lahko tudi užitek!

moški, fant, kuhinja

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *