9 ENOSTAVNIH NAČINOV ZA NARAVNO BELJENJE ZOB DOMA

zob, nasmeh, zdravje ust

Želite bleščeč nasmeh, vendar ne želite uporabljati izdelkov, ki vsebujejo nevarne kemikalije ali imajo neznane sestavine?

Imamo dobro novico za vas, obstaja veliko učinkovitih in varnih metod za beljenje zob doma na naraven način in v kratkem času, izberite tisto, ki vam je ljubša in … se lepo nasmehnite!

1 – NATRIJ BIKARBONAT IN VODIKOV PEROKSID

Kaj storiti: ustvarite pasto z lahko teksturo tako, da v krožniku zmešate čajno žličko sode bikarbone z vodikovim peroksidom, uporabite mehko zobno ščetko, da pasto nanesete na zobe in nežno umivajte zobe 2 minuti. Izperite in ščetkajte z običajno zobno pasto.

Zakaj deluje? Vodikov peroksid je sestavina, ki se pogosto uporablja v komercialnih izdelkih za beljenje zob, pobeli zobne madeže, tako da pomaga obnoviti njihovo naravno belo barvo. Soda bikarbona je rahlo abrazivna in pomaga nežno odstraniti površinske madeže in naredi peroksid manj tekoč, tako da ostane na površini vaših zob dlje.

2 – MORSKA SOL IN NATRIJ BIKARBONAT

zob

Kaj storiti: naredite pasto tako, da v krožniku zmešajte čajno žličko sode bikarbone z ½ čajne žličke morske soli in malo vode, z mehko zobno ščetko pasto nanesite na zobe in nežno ščetkajte 2 minuti. Izperite in ščetkajte z običajno zobno pasto.

Zakaj deluje? Soda bikarbona in sol sta blagi abrazivi, ki lahko odstranijo površinske madeže z zob.

3 – TESTENINE S KURKUMOM

Kaj storiti: naredite pasto tako, da v krožnik zmešate čajno žličko organske kurkume v prahu in malo vode, z mehko zobno ščetko pasto nanesete na zobe in nežno umivajte zobe 2 minuti. Pazite, da ne škropite, kurkumo je težko odstraniti! Izperite z vodo in ščetkajte z običajno zobno pasto.

Zakaj deluje? Kurkuma v prahu je blag abraziv, ki lahko odstrani površinske madeže in naredi zobe bolj bele. Kurkuma je naravno protivnetno in protimikrobno, zato je odlična izbira za naravno nego ustne votline.

4 – AKTIVNO OGLJE

Kaj storiti: Zmočite zobno ščetko in jo potresite z živilskim aktivnim ogljem v prahu, nato ščetkajte 2 minuti. Bodite pozorni, tudi v tem primeru na skice! Izperite z vodo in ščetkajte z običajno zobno pasto.

Zakaj deluje? Aktivno oglje lahko absorbira zobne obloge in druge snovi, ki obarvajo vaše zobe, zaradi česar so vaši zobje čistejši in svetlejši.

5 – LIMONOV SOK IN NATRIJ BIKARBONAT

Kaj storiti: čajno žličko limoninega soka zmešajte s sodo bikarbono, da naredite rahlo pasto, z mehko zobno ščetko pasto nanesite na zobe in nežno umivajte zobe 2 minuti. Izperite z vodo in ščetkajte z običajno zobno pasto, da odstranite ves limonin sok.

Zakaj deluje? Limone so bogate s citronsko kislino, ki deluje kot naravno belilo za madeže na zobeh. Soda bikarbona je rahlo abrazivna in pomaga nežno odstraniti površinske madeže in zgostiti limonin sok, tako da ostane dlje na vaših zobeh.

6 – KOKOSOVO OLJE

Kaj storiti: dajte žlico organskega kokosovega olja v usta in jo obrišite v ustih, kot bi običajno ustno vodico 5-20 minut, nato čisto, vlažno zobno ščetko poprašite s sodo bikarbono in si umijte zobe. Izperite.

Zakaj deluje? Kokosov izvleček odstrani zobne obloge in bakterije, tako da razkrije bolj bele in svetlejše zobe. Kokosovo olje je naravno antibakterijsko in to pomaga zmanjšati bolezni dlesni. Soda bikarbona je rahlo abrazivna in pomaga nežno odstraniti površinske madeže z zob.

7 – LIMONA ALI POMARANČA IN SOL

Kaj storiti: belo stran pomarančne lupine potresemo z morsko soljo in jo nato 2 minuti nežno vmasiramo v zobe. Izperite z običajno zobno pasto ali sodo bikarbono, da odstranite vse ostanke iz lupine.

Zakaj deluje? Beli del lupine citrusov vsebuje naravni d-limonen, snov, ki se uporablja v izdelkih za beljenje zob, ki so trenutno na trgu. Sol je naravno abrazivna in lahko pomaga odstraniti površinske madeže.

8 – JAGODNE TESTENINE IN NATRIJ BIKARBONAT

Kaj storiti: pretlačite in zmešajte veliko jagodo s ½ čajne žličke sode bikarbone, dokler ne dobite gladkega in dobro zmešanega testa. Zmes namažite po zobeh in počakajte 5 minut. Nato sperite z običajno zobno pasto ali sodo bikarbono, da odstranite vse ostanke.

Zakaj deluje? Jagode vsebujejo jabolčno kislino, ki se uporablja v številnih komercialnih izdelkih za beljenje zob, saj je uporabna snov pri odstranjevanju površinskih madežev. Soda bikarbona je blag abraziv, ki pomaga nežno zbledeti zobne madeže.

9 – BANANINA OLUPINA

zob, nasmeh, zdravje ust

Kaj storiti: notranjost bananine lupine nežno drgnite po zobeh dve minuti. Izperite z običajno zobno pasto ali sodo bikarbono, da odstranite vse ostanke banane.

Zakaj deluje? Visoko vsebnost mineralov v bananini lupini (kalij, magnezij in mangan) absorbirajo zobje in pomagajo pobeliti vaš nasmeh.

Kaj čakaš? Preverite shrambo, izberite svojo najljubšo sestavino in se vrnite k svetlemu nasmehu! Za lep in zdrav nasmeh poskusite Snap-On Smile .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *