FootFix, inovativen in učinkovit opornik proti hallux valgusu

FootFix

Iščete izdelek, ki vam lahko pomaga posloviti se od težav s hallux valgusom? Naramnica FootFix je tisto, kar potrebujete. Končno prispel tudi v Italijo, potem ko smo pomagali več deset tisoč uporabnikom po vsem svetu, smo prepričani, da bo imel le pri nas izjemen uspeh.

Uradna stran

Vzroki za hallux valgus

Zakaj so nekateri posamezniki bolj nagnjeni k bunionu kot drugi? Ugotovimo najpogostejše vzroke te patologije (ki je pogostejša pri ženskah) in prirojene dejavnike tveganja:

 • Dedovanje: če je v družini v anamnezi več primerov hallux valgusa, se verjetnost ponovitve te bolezni eksponentno poveča.
 • Značilnosti morfološkega izvora: običajno se lahko pri stopalu, pri katerem so prsti na nogah že nekoliko premaknjeni navzven, problem pogosteje manifestira. Da bi se ta deformacija stopala manifestirala, pa je potreben sprožilni dejavnik, kot je vrsta čevljev, ki jih nosite, še posebej, če imajo visoke pete in koničast dekolte, ki spreminjajo strukturo prednjega stopala, zaradi česar se palec premika proti ilice, ki povzroči nastanek tipične «čebule» v že tako šibkem in predisponiranem sklepu. Zato je treba dati prednost udobnim čevljem, uporabo visokih pet in ozkih prstov pa omejiti na nekaj posebnih priložnosti.
 • Bolezen zaradi kronične bolezni sklepov, kot je protin ali revmatoidni artritis.
 • Prekomerna telesna teža in debelost.
 • Travmatske poškodbe stopala.
deformacija prstov

5 vaj za hallux valgus

Izhajajoč iz predpostavke, da nikoli ne smete masirati zunanje otekline, to je tipični burzitis, ki se imenuje «čebula», da se izognete nadaljnjemu vnetju. Bolje je, da poskušate narediti naravne gibe stopala in se naučiti prepoznati svoje opore.

Tukaj je 5 praktičnih vaj:

 1. Žoga V pokončnem položaju položite mehko žogo (velikosti žogice za golf) pod podplat stopala. Nato ga premaknite tako, da ga gladko drsite, od loka do prstov in nato v nasprotni smeri do pete.
 2. Rotacija: če sedite z iztegnjenimi nogami, morate palec na nogi premikati po namišljeni krožni obliki. Po 10 sekundah poskusite iztegniti palec vstran in zadržite položaj nekaj sekund.
 3. Vožnja: vedno sedite z iztegnjenimi nogami in si z rokami pomagajte nežno premikati nožni palec, ne da bi ga upogibali, spuščali in dvigovali.
 4. Hoja: Morda je najboljša vaja za hallux valgus hoja bosi po hiši ali po pesku na plaži.
 5. Stena: Ta vaja se izvaja leže, s pokrčenimi nogami in stopali, ki so naslonjena na steno. Dvig pete, nato stimulacija opornega predela z rahlim pritiskom najprej na falange, nato na lok in na koncu na pete. Pri vsakem koraku je potrebno ohraniti položaj približno 5 sekund.

Kako deluje naramnica FootFix?

deformacija prstov, fiks stopala

FootFix je naramnica, ki jo je razvil nemški Fraunhofer Institute. Razvila ekipa nemških ortopedskih strokovnjakov ob upoštevanju vseh biomehanskih vidikov stopala.

Po čem se FootFix razlikuje od drugih naramnic na trgu je dejstvo, da ta izdelek ne deluje le na problem hallux valgusa, temveč tudi na številne druge deformacije prstov. Na ta način se FootFix bori ne le z motnjami, temveč tudi z njihovimi vzroki.

Glede na mnenja in komentarje tistih, ki so ga že uporabljali, FootFix:

 • Poravnajte palec na nogi in njegove sklepe;
 • Odpravlja bolečine in otekline;
 • Ohranja naravno gibljivost stopala;
 • Zasnovan je za vsakodnevno nošenje več ur na dan.

Inovativen in hipoalergenski material

visoke pete, popravilo stopal

FootFix spremeni strukturo stopala v njeno naravno obliko in prepreči otekanje in bolečino. Opornica preventivno izravna mehka tkiva in izkrivljene sklepe palca na nogi ter prepreči nastanek novih. Zahvaljujoč posebni zasnovi naramnice metatarzalna kost in prsti zavzamejo pravilen položaj in so izpostavljeni pravilnim mehanskim gibom.

Z uporabo naramnice FootFix se stopalu s hallux valgusom pomaga premikati naravno in brez bolečin. Odpravlja tudi problem ravnih stopal, ki je pogosto eden od glavnih vzrokov za nastanek hallux valgusa.

Kako uporabljati FootFix

Da bi dosegli pozitiven učinek v najkrajšem možnem času, je treba naramnico uporabljati 8/10 ur na dan. Prve spremembe so vidne že po nekaj tednih pravilne in nenehne uporabe naramnice, ki jo je treba enostavno nositi na nožnem palcu, kot je pojasnjevalno prikazano na navodilu za uporabo, ki je priložena prodajnemu paketu. Ko se udobno in trdno namesti na prst, je možno nositi katero koli vrsto obutve.

Kupite samo originalni FootFix na uradni spletni strani

popravilo stopala, stopalo

Če želite prejeti promocijski popust za lansiranje izdelka v Slovenija in prejmete FootFix za samo 35 evrov namesto za 75 evrov, morate samo naročiti na uradni spletni strani. Edini, ki lahko jamči za izvirnost izdelka in brezplačno dostavo po celotnem državnem ozemlju.

kot? Preprosto izpolnite naročilnico in potrdite svoj naslov operaterju, ki vas bo kontaktiral na telefonsko številko, ki ste jo navedli.

Opozarjamo vas, da je možno plačilo ugodno opraviti ob dostavi.

Predlog

Preprečevanje hallux valgusa, pa tudi poskus, da se njegovo stanje ne poslabša, je mogoče zaradi uporabe zdrave pameti, naramnice in izvajanja posebnih vaj. Prvi nasvet je, da nosite udobne čevlje, pri čemer se izogibate ali poskušate čim bolj omejiti uporabo visokih pet ali ozkih čevljev. Priporočljivo bi bilo tudi, da se lotite prevzgojne poti k hoji, da se izognete preveliki obremenitvi konic stopal, pa tudi shujšate, da ne bi pretirano obremenjevali sklepov. Če so se prvi znaki že pojavili, je možno uporabiti posebna orodja – kot so distančniki in naramnice, ki pomagajo dokaj hitro najti pravilen položaj prstov.

Zaključek : FootFix je konkretna, diskretna in priročna pomoč za vse, ki že trpijo za onemogočajočo patologijo hallux valgus ali za tiste, ki jo želijo preprečiti na učinkovit in praktičen način. Izdelek primeren za vsakogar, hipoalergen in enostaven za uporabo.

Uradna stran

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *