Kako pospešiti rast las

lasje, volumen, ženska90 % nas je vsaj enkrat v življenju doživelo obup zaradi napačne frizure. A ne samo to, če si za preklop na živahni videz s kratko striženjem vzamemo največ eno uro, če se po tem, ko se želimo vrniti na dolge dolge lase in, bomo morali počakati (če bo vse v redu način) vsaj nekaj let! To je najbolj rožnata pričakovanja, ki jih narekuje strog zakon o rasti las. Ampak ne bodite obupani, nekaj, kar resnično deluje, lahko naredimo za hitrejšo rast las.

Kot boste vedeli (predvsem ženske) na blogih, forumih, posvečenih lepoti, na različnih You Tube kanalih, v knjigah in revijah je veliko (včasih preveč) člankov, ki z visoko zvenečimi naslovi obljubljajo več oz. manj čudežna zdravila, da vam lasje vsak mesec zrastejo za nekaj centimetrov. Vse lažno! V tem članku ne obljubljamo, da bomo razkrili skrivnost Rapunzel, ampak predlagamo vrsto nasvetov, ki smo jih neposredno preizkusili in so resnično delovali.

Kot smo že omenili, čarovnije ne obstaja, ampak bolj kot govorjenje o izdelkih in »stališčih«, ki so naklonjeni podaljševanju las, se želimo trenutek osredotočiti na tiste, ki rast upočasnjujejo oziroma jo v nekaterih primerih preprečujejo. Zato obstajajo številni previdnostni ukrepi in izdelki, ki lahko pomagajo odpraviti tiste dejavnike, zaradi katerih naši lasje ne rastejo v celoti. Tukaj so za vas.

Za sijoče in sijoče lase izberite naravne izdelke, kot sta MaxiGrow ali Le Clere Sirene !

RAST LAS

rastočih lasNajprej, da bi razumeli, kako pospešiti rast las ali kako povečati njihovo število, je treba razumeti, kako delujejo lasišče in folikli.

Kot smo pričakovali, zato naša prizadevanja ne bi smela biti osredotočena na nakupovanje izdelkov, ki obljubljajo poživitev rasti las ali celo podaljšanje obstoječih.

Delati je treba na »zdravju« lasišča, na prekrvavitvi lasišča in na trdnosti same strukture las. Tako boste imeli lepe, sijoče, močne, puhaste in daljše lase v krajšem času.

PRAVILNO UMIJ LASE

umiti laseZačnimo z najpreprostejšo stvarjo. Ena od navad, ki jih je treba prevzeti, je, da je res zelo pomembna, je masaža lasišča s krožnimi gibi pri šamponiranju.

S tem na enostaven in brezplačen način učinkovito spodbujate krvni obtok, kar pomaga lasišču pri nahrani rastočih las. Najboljše gibanje za izvedbo se začne od tilnika. Vključuje majhne krožne gibe do čela in templjev hkrati z vsemi prsti.

Faze rasti las

Zelo pomembno je razumeti cikel rasti las, da prepoznamo in razumemo številne težave, s katerimi se lasje soočajo. Cikel rasti las je sestavljen iz treh ločenih faz: anagena, katagena in telogena.

 • Anagenska faza: vaši lasje rastejo približno centimeter na mesec in poleti hitreje kot pozimi. Faza rasti ali anagena faza traja povprečno 3-5 let, pri povprečni dolžini las 30-70 centimetrov. Anagena faza je pri Azijcih na splošno daljša in lahko traja do 7 let z lasmi, ki lahko zrastejo do 1 metra.
 • Katagenska faza: Na koncu anagene faze lasje preidejo v katagensko fazo. Kratka prehodna faza, ki traja približno deset dni.
 • Telogena faza: končno lasje preidejo v telogensko fazo, fazo mirovanja, ko se las sprosti in izpade. Folikel nato ostane neaktiven 3 mesece, nato pa se proces začne znova. Vsak lasni mešiček je neodvisen in gre skozi cikel rasti ob različnih časih, sicer bi vsi lasje izpadli hkrati. Namesto tega se pri zdravih laseh v povprečju izgubi do 80 las na dan.

Izpadanje las, redčenje las in težave z rastjo se pojavijo, ko je cikel rasti prekinjen. To lahko sprožijo stanja, kot so presnovna neravnovesja, bolezen ali slaba prehrana.

PRAVI IZDELKI

Tovrsten poseg, če ga izvajamo s šamponom, povzroči, da slednji ostane dalj časa v stiku z lasiščem, zato je nujno, da je izdelek pravi. Najprej morate upoštevati, da morate pri umivanju las veliko vztrajati pri koreninah in malo pri dolžini las. Pravzaprav je pomembno, da šampona ne drgnete po laseh, le nežno pobožate dolžino z malo izdelka in takoj sperite.

Če ste s časom ali rastjo opazili občutno zmanjšanje las in/ali upočasnitev njihove rasti, je možno, da je vzrok tako imenovani masten prhljaj.
Ta težava nima nobene zveze s klasičnim prhljajem, ki smo ga vajeni videti, ravno zato, ker… ga ni mogoče videti. V resnici gre za plast odvečnega sebuma, ki preprosto zamaši lasne čebulice in tako prepreči, da bi lasje prosto rasli, zaradi česar so zelo tanki in krhki. V tem primeru bi lahko bila rešitev uporaba šamponov brez SLS in/ali SLES. Z osvoboditvijo zamašenih por bodo lasje prosto rasli (ne le tisti, ki že obstajajo, ampak tudi tisti, ki se še niso rodili) in jim tako omogočili, da se razvijejo z največjim premerom.

Če pa nimate tovrstnih težav, vam svetujemo, da se ne odrečete različnim zvijačem, ki se pogosto izkažejo za neuporabne (na primer znamenito zdravilo na osnovi pivskega kvasa), in izberete občutljivo izdelek, ki lahko krepi lase že od korenin. S tem boste zagotovili, da bodo vaši lasje močni in zdravi ter jih je težko zlomiti. Za isti namen obstajajo tudi izdelki v formuli v razpršilu, brez izpiranja, ki lahko naredijo lase močnejše in gostejše.

Obstajajo izdelki, ki lahko pospešijo rast las… seveda

Narava jemlje, narava daje. Na podlagi tega načela, tako kot vse v zvezi z odnosom med naravo in človekom, narava ponuja snovi in ​​produkte, ki lahko ponovno uravnotežijo situacije kapilarne krhkosti katere koli vrste. Od vitamina B12, ki oksigenira lasne čebulice za zdravo rast, do vitamina C, ki lahko spodbuja prekrvavitev lasišča in mešičkov ter pospešuje rast las. Ti izdelki, ki lahko pospešijo rast las, ker so naravni, so še posebej primerni za tiste, ki imajo občutljivo ali že ogroženo situacijo.

Kako pospešiti rast las

Obstajajo metode ali bolje rečeno praktični nasveti za pospešitev naravne rasti las. Poglejmo, kaj so:

 1. Jejte hrano, bogato z beljakovinami in biotinom;
 2. Uporabljajte blage šampone;
 3. Lase sperite s hladno vodo;
 4. Izogibajte se prekomerni uporabi sušilnikov za lase in plošč;
 5. Izogibajte se uporabi preveč agresivnih barvil ali barvil;
 6. Masirajte lasišče;
 7. Masko za lase nanesite vsaj dvakrat na mesec;
 8. Zaščitite jih pred soncem z ustreznimi izdelki.

PILING ZA LASIŠČE: PRAVA TOKASANA

Pravkar smo govorili o tem, kako pomembno je očistiti zamašene pore in ponovno aktivirati cirkulacijo. V korist obeh stvari obstajajo posebni izdelki za čiščenje lasišča.

Vedno si prizadevate za izdelke z občutljivimi formulami, bi bilo dovolj, da izdelek uporabite enkrat na teden. To bi pripomoglo k razstrupljevalnemu delovanju na lasišču in okrepilo delovanje masaže, ki bi posledično aktivirala cirkulacijo.

SKRBI ZA DOLŽINO

sušenje lasTako za takojšen estetski učinek kot za »podporno« delovanje izdelkov, o katerih smo že govorili, je temeljnega pomena skrb za dolžino. Za zdrave in tekoče lase je potrebno preprečiti lomljenje las.

Nujno se zaščitite pred soncem. Tudi uporabo likalnikov in sušilnikov za lase je treba omejiti na minimum in, če je to nemogoče, zaščititi lase z določenim izdelkom.

VITAMINI IN DODATKI

Drugo temeljno vlogo bi lahko imeli dodatki vitaminov ali podobnih snovi, ki lahko krepijo tako nohte kot lase in s tem pomagajo pri njihovi rasti. Naš nasvet je, da se posvetujte s farmacevtom, preden izberete tistega, ki najbolj ustreza vam in vaši težavi, da boste lahko prepričani, da je pravi za vas.

Torej, vam je vse jasno? Zagotavljamo vam lahko, da ti nasveti niso tako imenovani «rdeči sled». Če natančno sledite tem korakom, rezultati ne bodo dolgo pričakovali.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *