Kako preprečiti osteoartritis?

poškodovani sklepi

Osteoartritis je kronična degenerativna bolezen, ki prizadene obrabljene ali poškodovane sklepe. Pojavi se lahko v kateri koli starostni skupini, najbolj pa so ogroženi fizični operaterji, pa tudi ljudje, ki se ves dan ne odmikajo od računalniškega zaslona. Dve skrajnosti – izčrpanost in pomanjkanje telesne dejavnosti – lahko vplivata na hrustanec. Primarnemu stadiju njegove poškodbe običajno sledi sekundarna, ki prizadene kosti in mišice ter povzroči nastanek neprijetne in pekoče otekline ter nenehne bolečine – artroza sklepov.

Nastanejo zaradi razpada subhruhialne kosti, ki začne ustvarjati nova teleta, kar povzroči močno vnetje sinovialne membrane. Ni presenetljivo, da se vrhovi oblikujejo v končnih fazah arterijske bolezni vzdolž golega sklepa. Zaradi posebnega krčenja sklepne kapsule in sklepnih vezi postopoma pridejo kosti v nenavaden položaj. Čeprav znanstveniki te vrste pritožb ne štejejo za resne, lahko povzročijo hude bolečine in dobesedno imobilizirajo osebo. Naučimo se, kako se jim z naravnimi metodami zoperstaviti.

Katere sklepe najpogosteje prizadene osteoartritis?

bolečine v rokah

Različne oblike artritisa prizadenejo različne dele telesa, vendar to ne pomeni, da nimajo svojih «posebnih» favoritov. Njihovi značilni znaki so bolečina v določenem delu telesa, kjer se je sklep začel degenerativni proces, okorelost okončin, otekanje, toplota in pordelost kože v predelu. Ljudska medicina ponuja vrsto različnih načinov za pozitiven učinek na sklepe in pas, s katerimi jih razbremenimo.

Strokovnjaki v industriji priporočajo tudi zanašanje na izdelke z naravno sestavo. Takšna je biokozmetična krema Arthrolon, ki je zasnovana za lokalno uporabo na koži pri osteoartritisu. Če se sprašujete o togosti sklepov, potem morate vedeti, da se pojavi kot posledica daljšega počitka in običajno izgine po gibanju.

Po drugi strani pa bolečina izvira iz zmanjšanja kolagena, ki zapolni prostor med sklepi. Njegova sinteza v telesu se z leti zmanjšuje, kar vodi do neposrednega drgnjenja kosti ena v drugo.

Najpogosteje prizadeti deli telesa z osteoartritisom so:

  • Roke in noge;
  • Pas in hrbtenica;
  • stegna;
  • Kolena
  • Komolci.

Artritis in njegovi prizadeti sklepi:

sivka

Zgornji in vratni del hrbtenice sta najpogosteje prizadeta zaradi vrste osteoartritisa. To je posledica dejstva, da je obremenitev v njih močnejša. Iz popolnoma enakega razloga se bolezen običajno razvije vzporedno v sklepih in kolenih. V zapestjih se obraba hrustančnega tkiva običajno pojavi v predelu med osrednjo falango in zapestjem ter osrednjo falango in dlje. Večina stopal trpi zaradi sklepa, ki se nahaja v bližini palca.

Ali lahko zelišča zdravijo osteoartritis?

Zelišča so naravna pomoč narave, ki nam pomaga pri soočanju s številnimi težavami. Starejši zeliščarji lahko uspešno priporočijo določeno zelišče za težavo. To je tema za večji članek. Tukaj pa ponujamo tipično bolgarsko zelišče, ki pomaga pri osteoartritisu in ga lahko nanesemo na vsa mesta na telesu, kjer se pojavi.

Za lajšanje simptomov naredite sivkino tinkturo:

  • Peščico sivkinih barv prelijte s 400 ml. Alkohol.
  • Pustite mešanico presejati 45 minut na soncu, nato precedite.
  • Z nastalo raztopino namažite boleča mesta.

Zdaj bomo izvedeli več o naravnih preventivnih ukrepih, ki jih lahko izvaja vsak kot preventivni ukrep za ohranjanje zdravega duha z zdravimi sklepi in hkrati lajšanje osteoartritisa.

Zagotovite si več kalcija!

Mlečni izdelek

Ta element je bistveni element naših kosti. Brez tega začnejo izgubljati svojo moč in elastičnost. Njegovo redno uživanje je ključnega pomena za preprečevanje različnih degenerativnih bolezni, vključno z osteoartritisom in osteohondrozo. Najdemo ga v vseh mlečnih izdelkih, dobite pa ga lahko tudi v obliki prehranskih dopolnil.

Ne pozabite na sadje in zelenjavo!

Zelenjava

Ta živila so nasičena s koristnimi minerali in vitamini ter skrbijo za dobro raven naše splošne imunosti, ne le kosti. Osredotočite se na citruse, korenje, jagode, zeleno, ohrovt in brokoli. Nikoli ne boste zgrešili, če se boste odločili na svoj jedilnik vključiti sadje in zelenjavo.

Poskusite sedeti na desni!

napačna podpora

Večina nas dela ves dan pred računalniškim monitorjem in tipkovnico. Naše podjetje je izjemno tehnološko napredno. Vendar pa to predstavlja številna tveganja za dobro stanje sklepov. Potrudite se, da se počutite udobno in zasedite pokončno in ne upognjeno držo telesa. Stol mora biti nujno ergonomski, sicer vas neposredno ogroža ukrivljenost hrbtenice. Poskrbite za odmor vsako uro.

Skrb za hrustanec je ključna!

oseba z bolečinami v rami

Hrustanec potrebuje dobro količino hialuronske kisline, kolagena in glukozamina, da ne začne iti skozi proces degeneracije. Lahko jih jemljete v obliki prehranskih dopolnil ali uživate izdelke, ki jih vsebujejo v visokih koncentracijah. Prav tako boste morali poskusiti živeti bolj zdravo idejo, tako da opustite svoje škodljive navade.

Naredite redne vaje!

vaje za osteoartritis

Nega sklepnega hrustanca vključuje tudi redne vaje za gibanje in gibljivost. Ne izvajajte fizično napornih pretiravalnih vaj, saj lahko tudi to negativno vpliva na hrustanec, kar prispeva k njegovemu postopnemu obrabi. Pomanjkanje kakršne koli obremenitve pospešuje tudi degenerativni proces v sklepnem hrustancu. Raztezanje in joga sta morda najprimernejši preventivni dejavnosti proti razvoju katere od oblik osteoartritisa.

Kako zdraviti bolečine v križu in sklepih z naravnimi metodami?

Življenje blizu narave prispeva k zdravju!

Ljudje smo sestavni del narave. Skozi tisočletja smo se uspeli povzpeti na vrh prehranjevalne verige in izpodriniti druge večje in plenilske tekmece. Zelo pogosto pa pozabimo tako na svoje korenine kot na smer, v katero se gibljemo. To je bogastvo naravnih proizvodov, ki jih moramo ohraniti kot vrsto in preživeti. Vedno se zanašajte na naravne metode in metode, da poudarite svojo lepoto in prispevate k svojemu zdravju. Z naravnim Hondrox pršilom se lahko prosto gibate in lajšate bolečine v sklepih zaradi osteoartritisa.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *