Kako se očistiti s čajem

očistite s čajem

Vse pogosteje slišimo o programih razstrupljanja in razstrupljanja, ki so koristni za odstranjevanje iz telesa škodljivih toksinov, ki se kopičijo zaradi neskončnega števila razlogov in se zdijo tako težko odpravljivi.

Pravzaprav poleg okornih programov razstrupljanja, ki so pogosto zapleteni, obstaja način, kako očistiti svoje telo na naraven način s pijačo, ki jo običajno uživamo z užitkom in za katero le malokdo pozna resnične in številne koristi……. Čaj.

Pa poglejmo, kako razstrupiti svoje telo s tem blagodejnim poparkom v njegovih različnih lastnostih.

Zeleni čaj

V nekem trenutku ste verjetno že slišali za čarobni eliksir, ki je zeleni čaj. Poln antioksidantov, vitaminov in splošnih koristi je postal spremljevalec avanture številnih obiskovalcev telovadnic in privržencev zdrave prehrane.

Tukaj je nekaj značilnosti zelenega čaja:

  • Pomaga pri izgorevanju maščob – antioksidativne lastnosti čaja pomagajo pospešiti metabolizem, kar ima za posledico večjo porabljeno energijo, tudi ko ni aktiven.
  • Izboljša imuniteto – koristno proti gripi in prehladu.
  • Zagotavlja koristi proti artritisu in sladkorni bolezni.
  • Rehidrira – v nasprotju s splošnim prepričanjem je zeleni čaj sposoben zagotoviti globoko hidracijo celotnega telesa.
  • Ponuja nevrološke prednosti – pomaga preprečevati degenerativne in nevrološke bolezni, kot je Alzheimerjeva bolezen.

To je le majhen del prednosti nenehnega uživanja zelenega čaja.

Japonski Matcha čaj

Pitje skodelice Matcha čaja je enako pitju 10 skodelic zelenega čaja!

Matcha čaj je neverjetno priljubljen na Japonskem in postaja zelo priljubljen tudi po vsem ostalem svetu zaradi svoje sposobnosti pospeševanja razstrupljanja.

Tukaj je nekaj glavnih prednosti Matcha čaja:
  • Ponuja veliko količino antioksidantov, imenovanih katehini, ki pomagajo preprečiti učinek nevarnih prostih radikalov v telesu.
  • Preprečuje srčne bolezni z zniževanjem LDL ali slabega holesterola.
  • Pomaga pri izgorevanju maščob s povečanjem termogeneze z 8-10% na 35-43%.
  • Vsebuje 5-krat več L-teanina, aminokisline, ki je zelo uporabna za nevrološke aktivnosti, v primerjavi s standardnim zelenim čajem.

Program Detox

Program razstrupljanja telesa s čajem je treba izvajati v 2 različnih trenutkih: zjutraj z osvežilnim delovanjem in zvečer je to čiščenje debelega črevesa (kot bomo videli v naslednjem razdelku).

Osvežitev zjutraj bi morala biti osredotočena na nadomeščanje vitaminov in elektrolitov, izgubljenih pri večernem čiščenju debelega črevesa, če tega ne boste storili, boste zavirali polni potencial celotnega programa razstrupljanja čaja.

Osvežilni čaj mora vsebovati mešanico sestavin z visoko vsebnostjo antioksidantov, vitaminov in drugih koristnih snovi. Matcha čaj je na splošno ključna sestavina za osvežilni jutranji čaj, morda z dodatkom drugih sestavin, kot so: jagode Acai, ginseng, ječmen in spirulina. Okus morda ni tako odličen, zato, če morate dodati nekaj, da spremenite okus te pijače, bi bilo priporočljivo dodati: stevio (naravno sladilo), med, murve, ingver v prahu ali limonin sok.

Čiščenje debelega črevesa se morda zdi precej strašljivo, toda za razstrupljanje celega telesa s čajem je ta korak bistvenega pomena, da se znebite vsakodnevnega kopičenja toksinov, kovin in odpadkov. Tako kot pri jutranjem osvežilu mora imeti tudi napitek za čiščenje debelega črevesa ključno sestavino: liste sene, ki bodo poskrbeli za odvajalni učinek.

Ustvarjanje uravnotežene mešanice je tudi v tem primeru bistvenega pomena za povečanje učinkovitosti tega čaja, zato je priporočljivo, da listom sene dodate nekaj teh sestavin: posušeno pomarančno lupino, rastlino regrata, liste koprive, limonino travo in korenino sladkega korena. Te sestavine čaju ne pomagajo le dodati okusa, ampak tudi povečajo njegove učinke in koristi pri čiščenju debelega črevesa.

Dnevni vnos

Zdaj, ko poznate prednosti in moči detox čaja, morate vedeti, kako ga uporabljati in kako ga najbolje vključiti v svoj vsakdanji življenjski slog. Ugotovili boste, da pravzaprav ni nič tako zahtevnega!

Zjutraj: takoj, ko se zbudite, zavrite vodo, dodajte rezine limone in ingver ter popijte. To bo pomagalo prebuditi organe in zagnati vašo presnovo. Počakajte 20 minut in si pripravite jutranji osvežilni čaj, ki vam bo zagotovil antioksidante, vitamine in energijo, ki jo potrebujete za preostanek dneva.

Čez dan: Pijte več skodelic zelenega čaja čez dan, tako zeleni kot beli čaj sta v redu, čeprav je prvi zaradi zgornjih razlogov boljši.

Zvečer: pripravite svojo najljubšo mešanico za čiščenje debelega črevesa, kot je opisano zgoraj, in popijte skodelico pred spanjem.

Sledite tej rutini 7, 14 ali 28 dni naenkrat in kmalu boste odkrili prednosti, ki prihajajo.

Ne pozabite, da je tako kot pri vsakem drugem programu razstrupljanja tudi bistveno spremeniti svojo prehrano z izločitvijo neželene hrane in tiste, ki je splošno znana kot nezdrava. Enake rezultate lahko dosežemo z zdravilom Germixil.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *