Metode za hujšanje

Ljudje, ki telovadijo

Verjamete, da je aerobika najboljši način za hujšanje? Zelo se motiš! Več študij je pokazalo, da je visoko intenzivni trening bistveno učinkovitejši od aerobike za hujšanje.

Več študij, ki primerjajo visoko intenzivne aktivnosti z aerobiko, je pokazalo, da prva spodbuja hujšanje bolje kot druga. Da bi razumeli povedano, bi bilo dobro razumeti, kaj točno so aerobne in visoko intenzivne aktivnosti.

Z aerobiko mislimo tiste motorične aktivnosti, ki se izvajajo z nizkim srčno-cirkulacijskim vplivom, s konstantno intenzivnostjo, tako da lahko vajo izvajate nekaj minut. Da bi bila opredeljena kot aerobna, mora takšna vadba uporabljati kisik za proizvodnjo potrebne energije. Ko se intenzivnost poveča, so količine kisika redke in telo začne uporabljati «anaerobne sisteme» za proizvodnjo energije, ki jo potrebuje, in poveča proizvodnjo «laktata». Eden izmed izdelkov s pozitivnimi spletnimi povratnimi informacijami in mnenji so kapljice Harmonica Linea ali Reduslim . Imajo naravno in močno sestavo, ki lahko oblikuje telo.

Za opredelitev aerobne vadbe je potrebno izmeriti njeno intenzivnost, da ocenimo, da telo ne kopiči mlečne kisline, pravzaprav se pri aerobnih aktivnostih upoštevajo tiste, ki se izvajajo pod danim srčnim utripom.

Visoko intenzivne aktivnosti pa lahko izvajamo z vajami za »mišično gradnjo«, torej s tistimi, ki srčni utrip dvignejo nad zgoraj omenjeni laktatni prag.

Telovadnica za hujšanje

telovadnica, ženskaIn če je torej namen vadbe shujšati in hkrati razviti dobro mišično maso, potem je treba pripraviti program treninga za hujšanje in toniranje, ki ga je treba upoštevati srednje do dolgo.

Med vajami v programu vadbe za hujšanje in tonus so naslednje, ki jih je treba ponoviti šest nizov, kadar je le mogoče.

Bočni dvigi z utežmi X 14, Počepi X 12, Stiski z bučico na klopi X 14, Stroj za teleta X 14, Nizki škripec X 14, Trebušnjaki X 14 ponovitev;

V zahtevnejši različici so na voljo vaje za noge, trebuh in ramena z zelo kratkimi pavzami in visokim srčnim utripom, v tem primeru jih je treba ponoviti v dveh serijah.

 • Tekalna steza X 4 minute
 • Crunch X 14
 • Nizka vrstica X 14
 • Počep za zadnjice in noge X 14
 • Bench curl Scott X 14
 • Korak X 3 minute
 • Stiskalnica za ramena X 14
 • Stroj za zadnjico X 14
 • Trebušnjaki X 14
 • Francoski tisk X 14
 • Eliptični X 3 minute
 • Izteg nog za kvadriceps X 14
 • Prsni stroj X 14
 • Bočni dvigi X 14 ponovitev
 • Abs Machine X 14
 • ponovitve IN vadbeno kolo X 3 minute

Vsak teden se bo izvajal program treninga v telovadnici za hujšanje in toniranje s povečanjem, z dveh serij na 3 serije, nato 4 in tako naprej.

Glejte Več: Trebušne vaje

Joga za hujšanje

jogaČe po drugi strani iščete učinkovito, a alternativno metodo za hujšanje, je joga res lahko za vas. V zadnjem desetletju se je joga zelo razširila zaradi neštetih prednosti, ki jih ponuja, med najpomembnejšimi lajšanje stresa, zmanjšanje bolečin v hrbtu, povečanje prožnosti našega telesa in zakaj ne, pomoč pri izgubi teže. Joga je res učinkovita metoda za hujšanje, nekateri njeni položaji so resnično učinkoviti pri izgubi odvečnih kilogramov.

Joga pa za razliko od večine drugih dejavnosti, ki se običajno izvajajo, da bi poskušali shujšati, zaradi dejstva, da ta disciplina poleg dela na telesu deluje tudi na um in prav to vam omogoča, da dosežete pravo psihofizično ravnovesje, ki vam omogoča, da aktivirate procese hujšanja.

Glavni vzroki za kopičenje teže so sedeč življenjski slog in malo gibanja, vidika, ki se jim ta disciplina nagiba proti. Zahvaljujoč jogi se telo prebudi, da si povrne naravno ravnovesje in izgubi težo, če telo samo čuti potrebo. Drug zelo pomemben vidik joge, ki pomaga pri reševanju težav s prekomerno telesno težo, je, da zagotavlja zdravo prehrano in zato se sčasoma naučimo jesti bolj naravno hrano, pri čemer se izogibamo presežkom.

Torej pojdimo na prakso. Si pripravljen?

5 položajev joge za hujšanje

Položaji joge so številni in vsi so koristni. Nekateri od njih so še posebej uporabni za trebuh, drugi za ravnotežje, tretji pa so namenjeni hujšanju in v tem primeru so:

 1. Uttanasana : v tem položaju se nagnete naprej, medtem ko stojite, to vam omogoča, da raztegnete hrbtne mišice telesa. Med vadbo mora biti trebuh stisnjen in celotno področje najde svoje ravnovesje. Na začetku bi lahko bilo težko, v tem primeru je koristno upogniti kolena, da jih sčasoma zravnamo. Ni vam treba preveč pritiskati, da se izognete obremenitvi stegen.
 2. Bhujangasana : sicer znana kot «drža kobra», vključuje odpiranje prsnega koša in ramen. Med izvajanjem te drže ne pustite, da se ramena upognejo, naj bodo odprta čim dlje od ušes. Ta položaj je osnova za izvedbo vseh hrbtnih upogibov, predvidenih v vadbi joge.
 3. Trikonasana : nekakšen stranski upogib, ki je zelo koristen ne le za hujšanje , ampak tudi za odpravljanje neravnovesij, najpogostejših težav s hrbtenico, ki pogosto povzročajo bolečine v hrbtu. S to vajo je mogoče ponovno uravnotežiti obe strani s hujšanjem in toniranjem stranskih predelov samega telesa. Prav tako močno krepi noge.
 4. Paripurna Navasana : Ta položaj ugodno vpliva na celotno področje trebuha. Za začetnike joge je ta položaj lahko res naporen, a če ga izvajamo dosledno, postane lažji in lažji. Po želji je mogoče vaditi «poenostavljeno» različico z rahlim upogibanjem kolen.
 5. Parivrtta Sukhasana : nekakšen zasuk, ki ga je treba narediti med sedenjem s prekrižanimi nogami. V položaju Sukhasana položite roko na nasprotno koleno in izvedite «zasuk». Vendar je pomembno, da hrbtenico držite naravnost. S temi vajami lahko aktivirate stranske trebušne mišice, ki jih v vsakdanjem življenju le redko stimuliramo. Ta vaja vam omogoča, da zmanjšate prizadeta območja in jih znatno in postopoma tonirate, ko se vaja izpopolni.

Kaj čakaš? Oborožite se z blazino in se zahvaljujoč jogi poslovite od odvečnih kilogramov.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *