Miti in legende o neprebojni kavi – Kaj je v resnici?

par pije neprebojno kavo

Ime bulletproof coffee izhaja iz angleščine – bulletproof coffee. Imenuje se tako, ne zaradi vsebnosti, čeprav je nasičen s koristnimi maščobami in beljakovinami. Njegov ustvarjalec – Dave Asrey – je podjetnik iz Silicijeve doline v San Franciscu v ZDA. Od tam naprej ime recepta njegovega avtorja. Izposojena je iz tradicionalne tibetanske pijače z jakovim oljem in soljo. Tehnološki investitor že vrsto let trpi za debelostjo. Na koncu so ga zdravniki opozorili, da mora spremeniti svoj življenjski slog, saj mu neposredno grozi srčni infarkt. Njena teža je bila 136 kg, starost pa je bila le 30 let. Kmalu zatem se je leta 2004 odpravil na potovanje v Tibet.

Odpeljejo ga v bližnjo vas, kjer ga domačini zdravijo s svojo »energetsko pijačo«. To je gost čaj s stepanim oljem tibetanskega jaka in okrašenim s ščepcem soli. Dave se je takoj počutil vznemirjenega in pripravljenega na nove dogodivščine. Začel je dolgoletno študijo na področju nutristike in iskal razlago, zakaj je topel naravni napitek tako dobro vplival nanj. Odloči se, da bo čaj zamenjal s kavo, pa tudi odstranil preostale mikotoksine (plesni podobne mikroorganizme). Tibetansko volovsko olje je zamenjano tudi z oljem navadnih krav, ki pa se prosto redijo in hranijo samo s travo. Tako se je rodila neprebojna kava, katere občudovalcev je že na milijone po vsem svetu.Black Latte .

Kako je pripravljena oklepna kava?

Tonik in napitek, ki spodbuja telo, ima različne glavne elemente in sestavine po svojem navdihu: čaj iz tibetanskega jaka. Obstajajo njegove različice. Pred kratkim je prišla na dan bolgarska različica, oklepna kava za hujšanje Atanasa Uzunova. Vključuje baker in propolis kot spiralne komponente za pripravo. Naš rojak je črpal navdih iz priporočil Petra Deunova o prehrani vsak dan v tednu. Spodaj bomo razložili podrobnosti njegovega recepta.

Čistilna in hranilna formula neprebojne kave, ki jo določa njena specifična sestava, je nasičena z zdravimi maščobami. Pomirja potrebo po sladkih izdelkih. A tudi če se pokaže, se zavedajte, da glicenacija (sladkorna kožica) ogroža vsakega ljubitelja čokolade in sladoleda. Bolje jih je nadomestiti z bolj zdravim sadjem, ki je naravno nasičeno z glukozo in naravnimi sladkorji. To pomeni, da jih telo lahko takoj pretvori v energijo.

Neprebojna kava bi morala delovati kot nadomestek za enega od obrokov dneva. Pomembno je, da ga ne smete zaužiti skupaj s hrano. Primeren je za vključitev v keto dieto .

moški pije kavo v službi

Njegove koristi za telo vključujejo:

 • Spodbuja delovanje možganov z izboljšanjem koncentracije in spomina.
 • Pozitivno vpliva na apetit. Kokosovo olje, ki je del originalnega recepta za neprebojno kavo, ima lastnost blokiranja delovanja hormonov ghelina in holecistokina (CCK).
 • Odgovorni so za občutek sitosti in lakote.
 • Zagotavlja občutek vedrine in živahnosti zaradi nasičenih maščobnih kislin v čistem kravjem maslu.

Originalni recept Dave Asprey in njegove sestavine:

Kuharski mojstri imajo ime za moč posameznih sestavin v eni jedi. ‘Skrivnost je v sestavinah.’ Neprebojna kava Dave Asprey vsebuje veliko koristnih maščob in beljakovinskih izdelkov. Dokler se seveda držite originalnega recepta.

neprebojna kava

In je takole:

 • Sveže mleta kavna zrna : vzemite 2 žlici sorte po lastni presoji in izbiri. Lahko naredite preprost espresso.
 • Hladno stiskano organsko olje, vključno z MCT (srednjeverižni trigliceridi – srednjeverižni trigliceridi) maščobo : Vsebuje jih goveje mleko (ghee), ki ga vidimo na paši, pa tudi palmovo in kokosovo olje. Priporočena količina je 2 žlici. Imenuje se tudi možgansko oktansko olje ali možgansko oktansko olje.
 • Približno 230 ml. vrela voda : dovolj za dve dolgi espresso kavi.
 • Mešalnik : dodajte in mešajte, dokler ne dobite homogene in penaste zmesi. Pije se neposredno. Ne poskušajte preprosto preliti kave in olja z vročo vodo, saj bo to preprosto sedelo kot mastna kepa na vrhu tekočine.
moški pije neprebojno kavo

Ali lahko BulletProof Coffe (prebojna kava) nadomesti zajtrk?

Glavni namen neprebojne kave je spodbuditi vstop v okolju prijazno obliko. Nasičene maščobe, ki jih vsebuje, so namenjene nadomestitvi zajtrka, ki je običajno bogat z ogljikovimi hidrati. Njegov vnos zgodaj zjutraj hrani telo do poldneva, mu daje energijo in tonus. Njegove sestavine naj bi blokirale delovanje hormonov lakote. V tem smislu ja, neprebojna kava za hujšanje je zasnovana tako, da popolnoma nadomesti zajtrk.

Kako deluje neprebojna bolgarska kava Atanasa Uzunova za hujšanje?

Bolgarska interpretacija neprebojne kave za hujšanje je delo Atanasa Uzunova. Priljubljena oseba, ki je pogost gost različnih televizijskih oddaj, je navdušenka nad temo zdrave prehrane in okolju prijaznega načina življenja. Ponuja svoj recept za topel napitek, ki nadomesti zajtrk.

Neprebojna kava Atanasa Uzunova, ki vpliva na apetit, vključuje več sestavin, ki so na voljo na bolgarskem trgu. Naročanje MCT maščobnega mleka ali masla pri Amazonu ali eBayu bi otežilo večino tistih, ki bi želeli vstopiti v našo državo. Poudarjamo, da je to le različica originalnega recepta. Verodostojne sestavine kompozicije nadomešča z:

 • 1 žlica medu za sladilo;
 • 1 žlica preprostega kokosovega olja iz laka;
 • 10 kapljic domačega kravjega mleka;
 • 1/2 naravnega kakava v prahu za aromo;
maslo, kava

Povprečna cena neprebojnega kavnega piva

Priprava neprebojne skodelice kave in vključitev v svojo tedensko prehrano je razmeroma dostopna. A njegova cena ni povsem v skladu z življenjskimi razmerami pri nas. Za dohodke Bolgarov so na voljo druge druge možnosti. Primerna ponudba je Matcha Slim . Prav tako lahko pozitivno vpliva na apetit.

Kaj pravijo mnenja in ocene na forumih o oklepni kavi?

Večina ocen in komentarjev uporabnikov o neprebojni kavi za hujšanje, ki jih delijo na spletnih forumih, kot je na primer »BG Mama«, je pozitivnih. Obstaja nekaj kritik glede vrednosti posameznih sestavin. Vendar pa se celoten vzorec mnenj strank za neprebojno kavarno Dave Asrey nagiba k odobritvi. Ogledali smo si tudi spletne forume zunaj Bolgarije in našli številne komentarje in mnenja ljudi, ki so izkoristili to shemo. Kokosovo olje v kavi je resnično najbolj priljubljena možnost napitka za hujšanje. Pravzaprav so prednosti neprebojne kave večinoma cenjene zaradi njene sposobnosti zatiranja lakote in drastičnega zmanjšanja vnosa ogljikovih hidratov .

neprebojna kava, žlice

Prednosti neprebojne kave za telo

Nekatere sestavine v sestavi oklepne kave niso na voljo vsem Bolgarom. Lahko pa pozitivno vpliva na apetit. Številni so ga z vlogo nadomestka za zajtrk uspeli uspešno vključiti v svojo prehrano.

Nekatere prednosti neprebojne kave vključujejo:

 • Vpliva na občutek Sito, blokira sintezo hormonov lakote;
 • igra vlogo zajtrka;
 • Nasičenost telesa z energijo in daje ton;
 • Spodbuja vzdrževanje zdrave prehrane in telesne pripravljenosti;
 • Vsebuje koristne maščobne kisline in beljakovine;

Prosimo, upoštevajte! Vpliv neprebojne kave Dave Asrey se lahko razlikuje od posameznika do posameznika.

Neprebojna kava postaja priljubljena tudi pod imenom »keto kava«. Ketogene diete pogosto vključujejo neprebojno kavo kot priporočeno prvo jutro. Več o keto dietah si preberite tukaj.

Zjutraj se zbudite z nasmehom in živite zdravi!

kolegi pijejo kavo

Ohranjanje okolju prijaznega življenjskega sloga lahko pozitivno vpliva na splošno zdravje skoraj vseh. Izklop hitrih prigrizkov in nizkokalorične hrane spodbuja obliko. Enako velja za redno vadbo. Neprebojna kava je lahko popoln dodatek k podobnemu tedenskemu režimu. In tudi instant kava z izvlečkom aktivnega oglja Black Latte .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *