Preveč jesti – 8 načinov, da se nehate počutiti napihnjene in polne

ženska, pica, prenajedanje

Vsi vedo, kakšen je občutek, ko prideš domov za počitnice. aw, veselje, ko vidiš svojo družino, ki sedi za mizo in se zabava. Tradicionalne jedi za veliko noč, božič in zahvalni dan so običajno nasičene z maščobami in ogljikovimi hidrati . In če ne morete reči «Ne!» na tisti svinjski kotlet ali puranje prsi, potem obstaja resna nevarnost prenajedanja. Obljubil si si, da ne boš, pa še tukaj si odpenjaš hlače pod mizo. Tudi če nihče ne opazi vašega napihnjenega trebuha, veste, da boste že nekaj ur imeli ‘slab želodec’. In veste, da se bo govejega zrezka s pire krompirjem težje znebiti, kot ga je bilo zaužiti!

Prenajedanje je pogosto podprto z neprijetnimi stranskimi učinki, kot so plin, driska, zaprtje in bolečine v trebuhu. V trenutku, ko se to zgodi, se zaveš, da imaš manj nadzora nad njihovo prehrano, kot si mislijo. Težko je tudi poskušati ublažiti simptome. To je čas, ko veste, da v primeru kroničnega ali kompulzivnega presežka v formi brez diet ni zabavno. In da bi si želeli, da bi vnaprej razmislili, katera živila so dobra ali slaba za prostato . A se lahko z naravnimi metodami hitro razstrupite doma?

Znanost pravi «da». Samo vedeti moraš, kako. Veliko ljudi preizkuša različne organske rešitve za oblikovanje telesa, kot je na primer prehranski napitek Keto Light Plus za oblikovanje silhuete. In delajo! Toda osredotočimo se na takojšnje korake, ki jih je treba sprejeti, da ne boste iskali, kaj storiti po prekomernem objavljanju na Redditu.

Preberite do konca, če želite izvedeti!

Nevarnosti prenajedanja in kako se z njimi spopasti doma

ženske, ki jedo hamburgerje

Pomen prenajedanja je zaužiti več hrane, kot jo telo potrebuje za normalno delovanje. Cambridge Dictionary of Contemporary English daje naslednjo definicijo glagola ‘to overeat’:

‘pojejte več hrane, kot jo potrebuje vaše telo, še posebej zato, da se počutite neprijetno siti’

Ko vaš želodec začne nabrekati in opazite prve simptome nelagodja, morate prenehati jesti hrano. Še posebej, če je nasičena z nezdravimi elementi. Ne samo zato, ker se boste kasneje spraševali, kako se znebiti teh odvečnih kilogramov. Obstajajo tudi resni pomisleki glede vašega zdravja. Večina jih ni ravno tisto, kar velja za superživila za srce in kosti.

To je syclore sybeefm kardiovaskularna ali siclomuscolossima bomba, katere časovnik je blizu ciljne črte. Popolnoma je pripravljen za delo! Še posebej, če ste se že večino svojega življenja navadili prenajedati. Tudi če niste, se boste še vedno spraševali, kaj storiti, ko se prenajedate za en dan, s sladkorjem, za en teden ali samo za noč. In sploh ne razmišljajte o tem, da bi naredili nekaj drastičnega, na primer na keto dieto , da bi svoje telo še bolj obremenili.

Pa poglejmo, kako izgleda prenajedanje, razen memov na družbenih omrežjih:

  • Po 5 minutah : To je čas, ko morate odpeti in nekoliko zrahljati hlače. Naredi to hitro!
  • Trebušček lahko poskusite še bolj pomiriti s skodelico vročega čaja ali črne kave.
  • Po 15 minutah: drgnite trebuh! Naj se sliši še tako čudno, da se boste tako počutili bolj sproščeno. Pa tudi gastrointestinalni sistem.
  • Po 1-2 urah: pojdite ven na sprehod. To aktivira metabolizem.

Prenajedanje in stres sta povezana!

prehranjevanje, sladkarije, prenosnik

Nedavne znanstvene študije kažejo, da je prekomerna motnja tesno povezana z visoko stopnjo stresa. Naša telesa naredijo vse, kar lahko, da kompenzirajo dejstvo, da se počutimo utrujeni in nimamo žeje po življenju. Ne glede na to, kaj je razlog za tesnobo in nervozo, se trudimo, da bi naši možgani sproščali več dopamina in endorfina – hormonov sreče. Eden od načinov za dosego tega je uživanje izdelkov, ki se jih ne bi nikoli dotaknili, če bi vedeli, kako so narejeni! Poskusite to narediti manj pogosto. Prenajedanje, ki je sinonim, za katerega je ‘nezdravo’, je običajno podprto z groznimi bolečinami v želodcu, zlasti ponoči, in se lahko spremeni v bolezen.

Oglejmo si 8 načinov, kako se spopasti s prenajedanjem!

# 1. Vstani in se premakni!

Dobro je, da se takoj po jedi odpravite na sprehod. To lahko pomaga zmanjšati raven stresa in izboljšati počutje vašega telesa. Hoja pa je telesna vadba, ki aktivira presnovo in notranje termoregulacijske procese. Znanstvene študije kažejo, da je to tudi mehanizem, ki je odgovoren za pospeševanje uspešnega praznjenja želodca. In to bo razbremenilo občutke polnosti ali otekline.

#2. Pijte veliko tekočine!

Trebuh najbolje deluje, ko je v njem tekočina. Prav tako pospešuje vaš metabolizem, tako da vam ni treba delati težkih vaj, da bi pokurili te kalorije in jih uporabili. Telo jih bo lažje absorbiralo.

# 3. Napolnite z vlakninami!

Uživanje več sadja in zelenjave, ki vsebujeta veliko vlaknin, ni samo zdravo za pravilno delovanje telesa. To tudi pomeni, da bo vaše telo ostalo hidrirano tudi brez dodatnega vnosa tekočine.

# 4. Ne preskočite vseh obrokov!

Mnogi ljudje se obrnejo na to, da ostanejo lačni, ko se sprašujejo, kaj storiti, ko jim je slabo ali je slabo zaradi prenajedanja. A to nikakor ni rešitev. Jejte manj, vendar ne preskočite obrokov. Le še bolj bo poudaril organizem. Prav tako lahko začne vzdrževati težo in dodatne kalorije.

Jej, ženska

# 5. Jejte bolj zdrave beljakovine!

ženska vadba

Vegetarijanci lahko tudi ta nasvet spoštujejo. V semenih in oreščkih je veliko zdravih beljakovin. Pa tudi v številni zeleni listnati zelenjavi. Znanstveniki so pred kratkim ugotovili, da vnos beljakovin pospešuje notranje izgorevanje maščob, sitost in občutek sitosti. Povečal je tudi koncentracijo GLP-1. Ta hormon je odgovoren za pomiritev apetita.

# 6. Sprostite se in sprostite! Vsakemu se zgodi!

Ne počuti se krivega. Pogovarjali smo se o povezavi med prenajedanje in stresom. Poskusite sprejeti lažje. Vsakdo občasno poje preveč. Predvsem med počitnicami. Samo poskusite ga ne spremeniti v slabo prehranjevalno navado!

# 7. Nikoli ne lezi!

Seveda, če imate poln želodec, se lahko počutite zaspani. Ampak slaba ideja je le ležati, da zadremam. Ne naredi tega! Na gastrointestinalni sistem vpliva gravitacija. Morate biti v položaju navzgor, da mu pomagate bolje delovati.

# 8. Začnite načrtovati zdrave obroke!

To vam bo pomagalo, da se v prihodnosti izognete takšnim težavam. Poleg tega bo deloval za boljše načrtovanje nakupovalnih seznamov in razumnejši družinski proračun. Poskusite vključiti čim več vlaknin. Dobri so za pas in pomagajo koži pri hitrejšem razstrupljanju.

Ne preživaj in ne rži!

sladkarije, sladkor, jabolko

Prenajedanje ni nikoli dobra izbira. Prav tako ne ostane lačen, da bi se temu zoperstavil. Ti dve sta zelo slabi praksi, ki lahko poškodujeta delovanje prebavil. Vaše telo mora biti na strogi dieti, ki je hkrati zdrava in izboljša način delovanja. Ne izpustite nobene skupine živil, samo razporedite njihove količine. Vedno se lahko obrnete tudi na delujočo rešitev za naravno vadbo telesa, kot je prehranski napitek Keto Light Plus .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *