Prostamol: dodatek za prostato in sečila s Serenoo Repens

Prostamol

Prostamol je prehransko dopolnilo, ki se prodaja v lekarnah in proizvaja farmacevtsko podjetje Menarini, ki je bilo ustvarjeno z namenom zmanjševanja nelagodja v prostati in spodbujati njeno pravilno delovanje. Je izdelek v kapsulah, ki je na voljo v pakiranjih po 30 ali 60 enot, katerega glavna sestavina je dobro poznana Saw Palmetto (Serenoa Repens). Ocene na forumih o njegovi učinkovitosti so mešane. Nekateri uporabniki, ki so ga uporabljali, govorijo o izdelku, ki deluje, drugi trdijo, da kljub dokaj visoki ceni niso pridobili nobenih koristi. Ugotovimo, kaj je res o tem izdelku, ki ga oglašujejo tudi na televiziji.

4 prednosti Serenoa Repens (Saw Palmetto)

serenoa repens

Saw Palmetto (Serenoa repens) je vrsta palme, ki izvira iz jugovzhodnih Združenih držav.

Jagode te rastline se običajno uporabljajo v dodatkih za izboljšanje zdravja prostate, uravnavanje ravni hormonov in preprečevanje izpadanja las pri moških.

Ta rastlina je povezana tudi z drugimi koristmi, vključno z zmanjšanjem vnetnih stanj in izboljšanim delovanjem sečil.

Tukaj so 4 prednosti, ki jih ponuja Serenoa Repens

  1. Preprečuje izpadanje las: Izpadanje las je pogosto stanje, ki ga lahko povzročijo različni dejavniki, vključno z genetiko, nekaterimi zdravstvenimi stanji, hormonskimi spremembami in uporabo zdravil, kot so stimulansi in razredčila krvi. Saw Palmetto se pogosto uporablja za uravnavanje ravni hormonov in boj proti izpadanju las, lahko prepreči izpadanje las in poveča gostoto las z zmanjšanjem ravni specifičnega encima, povezanega z izpadanjem las.
  2. Izboljša delovanje sečil: Simptomi motenj sečil so pogosti pri starejših moških in lahko vključujejo težave, kot sta inkontinenca in težave z uriniranjem. Serenoa Repens lahko izboljša simptome urina, povezane z benigno hiperplazijo prostate (BPH), stanjem, ki povzroči povečanje prostate in povzroči zmanjšan pretok urina. Lahko izboljša delovanje sečil in lahko pomaga pri zdravljenju simptomov sečil, ki jih povzroča BPH.
  3. Lahko podpira zdravje prostate: Prostata je majhna žleza, ki se nahaja med mehurjem in penisom pri moških, ki je odgovorna za ohranjanje zdravja semenčic. Serenoa Repens naj bi podpiral zdravje prostate in pomagal preprečevati težave, kot sta BPH in rak prostate. Nekateri strokovnjaki menijo, da lahko palmeta pomaga zmanjšati rast celic raka prostate in pomaga izboljšati simptome BPH.
  4. Lahko zmanjša vnetje: izvleček Serenoa Repens vsebuje antioksidanta epikatehin in metil galat, spojini, ki preprečujeta poškodbe celic, zmanjšujeta vnetja in ščitita pred kroničnimi boleznimi. Zato ima Saw Palmetto lahko protivnetne lastnosti, ki bi lahko bile koristne pri zdravljenju določenih stanj.

Kako zdravilo Prostamol deluje? Ali so učinki in koristi resnični?

prostamol, prostata, moški

Za kaj se zdravilo Prostamol uporablja? Prostamol je prehransko dopolnilo na osnovi Serenoa Repens, ki po navedbah proizvajalca pomaga pri spodbujanju funkcionalnosti prostate in sečil na splošno.

Motnje sečil, ki jih je mogoče pripisati povečanju prostate, prizadenejo visok odstotek moških med 40. in 49. letom starosti. Zdi se, da se pojavnost podvoji od starosti 50 let. Očitno vas lahko zanemarjanje bolezni in simptomov izpostavi številnim zapletom, od bakterijskih okužb do spolnih motenj.

Povečanje prostate je, kot že omenjeno, s starostjo pogostejše, vendar se lahko z nekaterimi previdnostnimi ukrepi izognemo ali odložimo uporabo zdravil na recept. Sam izvleček Serenoa Repens, glavne sestavine zdravila Prostamol, bi moral pomagati pri spodbujanju funkcionalnosti prostate in sečil, z opaznimi koristnimi učinki pri nadaljnji uporabi. Vsaj tako navaja proizvajalec. V resnici ocene na Amazonu ne potrjujejo natančno in popolnoma njegove učinkovitosti.

Prostamol: sestava in sestavine

par, prostata

Tukaj je sestava sestavin zdravila Prostamol, kot je navedeno v navodilih za uporabo:

  • Serenoa repens (W. Bartram) majhna (izvleček oljnega sadja);
  • žele;
  • glicerol 85 %;
  • Slap.

Glavna sestavina je torej Serenoa Repens ali Saw Palmetto (nazobčana palmeta). Je pritlikava palma, ki spontano raste na obalnih območjih s subtropskim podnebjem, zlasti na Floridi v ZDA. Ta rastlina daje rdečkasto-črno jagodičje, bogato z maščobnimi kislinami in fitosteroli. Ameriški Indijanci so to rastlino uporabljali že od antičnih časov zaradi njenih koristi na sečni in reproduktivni sistem.

Kako jemati Prostamol

prostamol, par

NAČIN UPORABE IN OPOZORILA: proizvajalec priporoča zaužitje ene kapsule na dan, najbolje po obroku, skupaj s kozarcem vode.

Opozorila svetujejo, da ne presežete priporočenega dnevnega odmerka, da izdelek ostane nedosegljiv otrokom, mlajšim od 3 let.

Ta dodatek, kot priznava tudi proizvajalec, ni mišljen kot nadomestek za raznoliko in uravnoteženo prehrano ali zdrav način življenja.

Poleg tega ga ne priporočamo za uporabo pri ženskah v rodni dobi in predpubertetnih osebah obeh spolov, verjetno zaradi kontraindikacij ali stranskih učinkov.

Cena Prostamola: cena na spletu in v lekarnah

Cena Prostamola se razlikuje glede na izbrani nakupovalni kanal in število tablet v pakiranju (na voljo v 30 in 60 tabletah). Ocene strank govorijo o zelo različnih cenah v lekarnah kot na spletu in so odvisne od distributerja. Mnenja kupcev vedno poudarjajo dejstvo, da na trgu obstajajo podobni izdelki z veliko boljšo vrednostjo za denar.

naročilo

Predlog

Jemanje vitamina D je koristno za dobro počutje prostate. Jemanje vitamina D z izpostavljenostjo soncu zmanjša tveganje za raka prostate, hkrati pa izboljša zdravje srca, ledvic in trebušne slinavke. Vsak dan preživite nekaj časa na prostem, da dobite dnevni odmerek vitamina D. Ne pozabite pa na kremo za sončenje!

Zaključek :  Prostamol je izdelek, ki svojo priljubljenost zahvaljuje televizijskemu oglaševanju, v smislu resnične učinkovitosti pa je koristno vedeti, da tudi na spletu ni tako pozitivnih mnenj o teh kapsulah. Mnogi verjamejo, da na trgu dodatkov za zdravje prostate zagotovo obstajajo učinkovitejši in varnejši izdelki.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *