Skrivnosti za miren in zdrav spanec

ženska spi

THESpanje je stanje človeškega telesa, potrebno za njegovo preživetje. Marsikdo podcenjuje njegov pomen in ga maksimalno omejuje, da bi lahko čas izkoristil na druge načine. Pomanjkanje zdravega spanca pa ima lahko zelo resne posledice. Pomanjkanje spanja v majhnih odmerkih vodi v razdražljivost in slabo koncentracijo. Dolgotrajno odvzemanje tega prepotrebnega procesa lahko povzroči vedenjske težave in motnje mišično-skeletnih funkcij.

Sistemsko pomanjkanje spanja lahko povzroči celo halucinacije in druge motnje. Z vidika zdravja pomanjkanje spanja vpliva na težave s srcem, lahko vodi v hipertenzijo in hipertenzijo, debelost in celo sladkorno bolezen. Zato pomena spanja ne gre podcenjevati, a ne pretiravati.

Vsak človeški organizem deluje individualno. Vsak človek je drugačen in potrebuje drugačno količino spanca, da se počuti dobro in normalno deluje. Če potrebujete 10 ur spanja na dan, spite pa 8 ur, boste postopoma začeli trpeti zaradi pomanjkanja spanja. Če pa potrebujete 8 ur spanja na dan in spite 10, se boste počutili prav tako slabo. Zaradi spanja se počutimo kot cunje, izredno trezni nivoji energije, hudi glavoboli. Zato je pomembno vedeti več o svojem telesu in mu pomagati dobiti počitek, ki ga potrebuje. Da bi ostali zdravi in ​​spočiti. Za miren in zdrav spanec morate preveriti raven krvnega tlaka. To je mogoče z novimi CardiLine zdravimi srčnimi kapsulami .

1. Zavedajte se pomena spanja!

Brez zavedanja, kako pomemben je popoln spanec za dobro zdravje, v njem ne boste uživali. Začnite ga jemati nežno, kot je za vas resnično potrebno in obvezno. Eden od načinov, da pridobite takšen odnos do spanja in svoj negativni odnos zamenjate s pozitivnim, je, če začnete vsak večer iti spat 15 minut prej. Če ne moreš, se prisili.

Postopoma se bodo začeli kazati učinki prvega spanja in poskrbeli boste, da boste morali dobro spati.

2. Ustvarite prave pogoje!

Spanje ni obveznost, je užitek, sredstvo za sprostitev, sprostitev in nabiranje moči. Za miren in zdrav spanec si zagotovite potrebne pogoje. Vsi poznamo besedno zvezo »Zaspi naravnost«, a samo zato, ker lahko spiš kjer koli, še ne pomeni, da se boš sprostil, kar potrebuješ.

Poiščite temperaturo, pri kateri najraje spite in jo nastavite, poskrbite za udobno vzmetnico in vzglavnik ter primerno odejo. Izogibajte se spanju v sobah s televizorji ali računalniki. Sevanje, ki se iz njih sprošča, tudi če je izključeno, moti dober spanec.

3. Če radi zadremate, naredite to na kratko!

Kot morda veste, je spanje razdeljeno na štiri stopnje:

  • N1 – ta sladka kratkotrajnost nekaj minut;
  • N2 – faza, v kateri dremamo, lahko spimo in se zlahka prebujamo;
  • N3 – globok spanec, v katerem se je težko zbuditi in popolnoma sprostiti;
  • REM spanje – REM izhaja iz hitrega gibanja oči ali hitrega gibanja oči; v tej fazi se dihanje pospeši, krvni tlak se dvigne in takrat sanjamo.

Faze so ciklične in se med spanjem vedno znova ponavljajo. Ko se odločimo za dremež, naredimo napako, da se kar nekaj časa sprostimo.

In običajno se naš dremež konča na sredini faze N3. To je obdobje globokega spanca. Tako je naše telo bolj sproščeno, naša energijska raven je izjemno nizka in ko se zbudimo, se lahko počutimo dezorientirani. Takrat se običajno počutimo najslabše.

Zato je priporočljivo, da če potrebujemo dremež, le-ta ne sme biti daljši od 20 minut, da ne preidemo v fazo globokega spanca. Kratkotrajno njuhanje je bolj energično kot dolgotrajno, saj ne moti telesnega znoja, ko le-to doseže tretjo fazo spanja.

4. Spi v temi, a se izpostavi svetlobi!

Gre za izpostavljenost naravni svetlobi. Svetloba vpliva na sintezo melatonina v telesu. Ta hormon je v prvi vrsti odgovoren za potek cikla spanja in budnosti.

Čez dan je priporočljivo preživeti čim več časa na naravni svetlobi. To vas bo napolnilo z energijo in zaspali, kar bo posledično privedlo do naravne utrujenosti telesa, da se boste lahko dobro naspali.

Ob tem zvečer ugasnite luči in se, kot že rečeno, izogibajte sevanju televizorja ali računalniškega monitorja, saj spijo in motijo ​​tudi naravni ritem spanja. Tudi če morate narediti masko za spanje.

ženska s spalno masko

5. Zdrav spanec – rutina in navada!

Veliko ljudi, ki trpijo zaradi pomanjkanja spanja, se ne morejo sprostiti pred spanjem. Na primer, da greste vsak večer 15 minut prej spat, da se lahko spopadete s tem. Ustvarite si rutino pred spanjem.

To bo povzročilo nastanek navade in vaše telo bo instinktivno vedelo, da boste šli spat spat. Zato se bo veliko lažje zbuditi.

Enako velja za vaša jutra. Če imate zjutraj nalogo, boste bolj mobilizirani in aktivni, zato je bolje izkoristiti zaloge energije, ki ste jih nabrali s spanjem. Če morate imeti zdrave živce in normalizirati krvni tlak, poskusite jemati FrioCard .

6. Izčrpavanje duha in telesa!

ženska trenira

Mentalno delo je nedvomno naporno in izčrpavajoče. A zelo pogosto ne moremo mirno spati, ker je naša vest preveč budna, telo pa premalo izčrpano. Več se gibajte, če imate možnost, tudi z vadbo. Fizični napor je najlažji način za sprostitev telesa in duha, da hitreje zaspite. Zato bo tudi vaš spanec bolj zdrav in bolj saden.

Miren in zdrav spanec je nuja in užitek

Vsak se rad počuti osvežen, poln energije in svež. A to je mogoče doseči le z dobrim in zadostnim spanjem. Kofein je le začasna rešitev zaspanosti in ima kratkotrajen učinek, po katerem se počutimo še bolj utrujeni.

Naučite se ceniti to, kar vam daje spanec. Ščiti pred zdravstvenimi težavami, telesnimi težavami in tistimi s krvjo. In to je edino sredstvo, ki nas lahko napolni z energijo in obnovi um in telo po napornem dnevu!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *