Sol proti sladkorju – kaj je slabše za vaše zdravje?

Sol proti sladkorju

Hrana in pijača sta naš glavni vir hranilnih snovi. So razlog, da smo tako dolgo preživeli in nekako uspeli prevladati nad našim malim modro-zelenim planetom. Čeprav sta lahko naš obstoj in evolucija odvisna tudi od številnih različnih dejavnikov, nihče ne more zanikati moči tega, kar jemo. Nekatere knjige, kot sta «Catching Fire: How Cooking Us Human» Richarda Wranghama in «Užitna zgodovina človeštva» Toma Standagea, so posvečene tej temi. Naše zdravje in naša genetska koda sta neposredno odvisna od zaužitih izdelkov. Pomagali so nam izumiti poljedelstvo in rejo živino. Pomembne so tudi začimbe. Pomagajo nam prenesti naše čutne receptorje. Večina jih je dovolj dobrih za delovanje našega telesa.

Ah, brez njih življenje in čudovito veselje do hrane ne bi bilo enako. Toda pripadajo tako imenovanemu «White Trio of Death». Vključuje sladkor, sol in moko. Zdaj globoko vdihnite in se sprostite. Vsak ščepec sladkorja in soli vas ne bo ubil v trenutku. Toda njihove rafinirane različice se zelo pogosto dodajajo nezdravi hrani, ki obsega večino naših slabih prehranjevalnih navad. So tudi precej privlačni. Njihovo prekomerno uživanje lahko povzroči debelost, metabolični sindrom, rak, hipertenzijo, sladkorno bolezen tipa 2, visok krvni tlak in raven holesterola ter kronične akne.

Seveda pa dandanes trg ponuja veliko naravnih rešitev, ki jih lahko uporabimo za sprostitev in harmonizacijo srčnega utripa. Kot Diastine . Uživanje dobrega srčno-žilnega zdravja je mogoče doseči tudi z uživanjem hrane za imuniteto .

Torej, sol proti sladkorju – kaj je slabše za naše zdravje?

Lastnosti sladkorja in soli – kako se razlikujejo?

sladkor in zdravniško slušalko

Sol in sladkor imata zelo malo skupnega. Tako kemično kot pri primerjavi njihovih okusov. Prvi je narejen iz ionsko vezanega natrija in klorida. In slednji je sestavljen iz kisika, vodika in ogljika, ki so kovalentno združeni. Lahko pa sta si tudi precej podobna. Njihova najpogostejša oblika je kristalna in so v večini primerov brez vonja in barve.

Uporabljajo se že stoletja za naslednje namene:

 • Konzerviranje živilskih izdelkov;
 • Antibakterijska sredstva, ki jih je mogoče nanesti neposredno na odprte rane v njihovi čisti obliki;
 • Močni ojačevalci okusa, dani v skoraj vsako hrano;
Gymnema sylvestre je ključna sestavina formule kapsul Dialine : poleg stabilizacije ravni sladkorja v krvi bo zmanjšal apetit in pomagal izgubiti odvečne kilograme.

Kratka zgodovina sladkorja in soli na človeškem krožniku

ženska, sladkor, sol

V zgodovini človeštva skoraj ne boste našli bolj priljubljenih in pogosto uporabljenih ojačevalcev okusa kot sol in sladkor. Poleg tega so pridobljeni naravno. Sol običajno pridobivajo iz slanih jezer. Njihove zdravilne vode pikajo človeško kožo. Osvežijo in pomladijo ga tako, da ubijejo vse škodljive bakterije na njegovi površini. Žal je večina soli v predpakiranih živilih lahko izjemno škodljiva. Enako velja tudi za sladkor. Pridobiva se iz sladkornega trsa. Njegovo ime izhaja iz starogrške besede «σάκχαρις» («sacharis»). Sprva so ga uporabljali le kot zdravilo. Naravni saharin v njem zvišuje koncentracijo v krvi in ​​se uporablja proti vrtoglavici. Če imate nizko raven sladkorja v krvi,. ščepec ga lahko dodate v kozarec vode sobne temperature do pol prostora in popijete. Takoj se boste počutili bolje.

 

Kakšni so negativni učinki soli in sladkorja na človeško telo?

sladkor, sol

Sol in sladkor igrata pomembno vlogo v prehranjevalnih navadah ljudi, o tem ni dvoma. A ne pozabimo, da lahko pretiravanje z obema ojačevalcema okusa povzroči številne negativne posledice. Kakšna je glavna škoda, ki jo povzročajo našemu telesu? Spodaj smo jih pregledali posamezno.

Tukaj je nekaj negativnih učinkov, ki jih lahko ima prekomerno uživanje soli na človeško telo:

 • Povečati tveganje za nastanek raka na želodcu in bolezni srca in ožilja;
 • Visoke količine natrija v človeškem telesu lahko povzročijo edeme in ohranjanje vode;
 • Moteno je normalno delovanje ledvic;
 • Dejansko lahko razvijete odvisnost od soli;
 • Lahko povzroči otekanje;

Po drugi strani pa tudi potreba po hitri rešitvi sladkorja ni zelo zdrava za vas. Tu so negativni učinki sladkorja na človeško telo:

 • Neposredno je povezan z debelostjo in pridobivanjem odvečne teže;
 • Pogosti izbruhi aken so pogosti tudi pri ljudeh z visokim vnosom sladkorja;
 • Sladkor povzroča še večjo odvisnost kot sol – hitro zmanjšanje lahko povzroči depresijo, hitro nihanje razpoloženja in spremembe ravni energije;
 • Obstaja tesna povezava med prezgodnjim staranjem kože in uživanjem preveč sladkarij;
 • Visoko tveganje za sladkorno bolezen tipa 2, rak, visok krvni tlak in raven holesterola;

Sol proti sladkorju – kaj je slabše za zdravje ljudi?

ženska, ki jedo sladkor

V preteklosti so se zdravniki bolj osredotočali na svetovanje o omejevanju vnosa natrija za nadzor krvnega tlaka. V zadnjem času pa potekajo nove raziskave in študije. Presenetljivo je, da večina od njih kaže, da so dodani sladkorji na splošno nevarnejši. Morda ne boste želeli verjeti, a sladkor škoduje srcu bolj kot sol.

Prekomerno uživanje rafiniranih sladkorjev lahko povzroči spremembe v telesni presnovi in ​​kronična vnetja. To vodi v razvoj kroničnih bolezni, kot sta rak in sladkorna bolezen tipa 2. Nekatere vrste molekul sladkorja, imenovane fruktoza, predelujejo samo jetra. Njeno delovanje je močno ovirano tudi zaradi prekomernega uživanja sladkarij.

Sodobna znanost je dosegla zelo visoke ravni. Proti negativnim učinkom soli in sladkorja na človeško telo je mogoče delovati z uporabo široke palete naravnih rešitev za izboljšanje srčnega utripa. Tako kot SugaNorm organsko posneti notranji mir in kapsule najboljšega telesnega tona.

Kdo je torej zmagovalec? Je sol za nas in naše počutje nevarnejša od sladkorja? Ali obratno? Pa ugotovimo!

Razsodba: Znanstvene študije so pokazale, da je pretirano uživanje rafiniranih sladkorjev bolj nevarno za zdravje ljudi kot sol. Natrij je zelo pomemben za normalno delo elementa organizma. Vendar ne pozabite omejiti dnevnega vnosa obeh!

Ohranjanje pravilnega ravnovesja je vse!

ženska, sol, kuhinja

»Vadite, da opustite vse, česar se bojite izgubiti,« pravi mojster Yoda v seriji Vojna zvezd. In to je več kot pošteno. Vse, kar postane obsesija, nas lahko ubije. Zapomni si to. Sladkor in sol sta zelo pomembna za normalno delo telesa. Samo ne testiraj jih. Poskusite ohraniti dobro ravnotežje pri vsem, kar postavite na krožnik. To bi lahko pomenilo razliko med življenjem in smrtjo.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *