To je svet, poln kofeina! Povečajte svoj metabolizem

kava, kofein

Menijo, da so kofein odkrila lokalna plemena na etiopskem polotoku. To velja za domovino rastline kave. Legenda pravi , da je pastir Kaldi opazil, da njegove živali ponoči jedo jagode rastline. Sam se je odločil, da jih poskusi in takoj postal bolj budni in energičen. Kasneje so kavna zrna prepeljali v Arabijo. Svetovna razpršenost kofeina je od te točke naprej postala osrednja točka trgovine in trgovinskih odnosov med državami. In še vedno sem! Guruji Wall Streeta pogosto imenujejo kavo «črno zlato». Delno zaradi značilne barve poprimi po praženju fižola. In predvsem zaradi stabilne cene!

Ocenjuje se, da več kot 80 % odraslih uživa kofein na dan – v skodelici kave, v zelenem čaju ali brezvodnem kofeinu. Na voljo so tudi kofeinske ploščice in tablete, energijske pijače, šamponi na osnovi kofeina, vitamini in kreme za obraz. Napolni z energijo, izboljšuje razpoloženje in naše kognitivne sposobnosti. Svetovna zdravstvena organizacija ( WHO ) jo je imenovala za najpogosteje uporabljeno psihoaktivno snov.

Redno uživanje kofeina je povezano tudi s povečanjem izgorevanja odvečnih kalorij in kilogramov. Je odlično razstrupljevalno in diuretično sredstvo. Zaradi česar je več kot primeren za ustrezen nadzor telesne teže. Daje vam moč za obvladovanje vseh vrst fizičnega ali duševnega dela, medtem ko se počutite polni. Številne naravne rešitve za oblikovanje telesa ga vključujejo na seznam učinkovin. Kot ReduSlim kapsule za rezanje telesa. Ker je kofein tudi dober za kožo in jo pomlajuje, se močno uporablja v sodobni kozmetiki. Dober primer je kremna emulzija v spreju Pearl Cream za bolj mladosten videz.

Več o kofeinu preberite v spodnjem celotnem članku!

Skoraj vsak človek na svetu je življenjska oblika, ki je odvisna od kofeina!

skodelice kave

Kofein je druga najbolj priljubljena in zaužita vsakodnevna pijača, na čelu pa je čaj. Toda ali ste vedeli, da nekatere vrste čaja vključujejo kofein? Nekaj ​​primerov vključuje črni in zeleni čaj. In koliko kofeina je v vaši dnevni skodelici kave? Znanost je ugotovila, da v povprečju znaša 94,8 mg.

Snov je priljubljena predvsem zaradi svojega osvežilnega in energijskega učinka. Najbolj znane prednosti kofeina vključujejo aktivno izboljšanje kognitivnih sposobnosti. Prva skodelica kave dneva lahko izboljša vašo učinkovitost za 25%. Vsi ostali pijejo po – z 10-15%. To nas vodi do negativnih učinkov kofeina, ko prekoračimo dnevni odmerek, ki je za vas dober. Tako kot pri vseh drugih psihoaktivnih snoveh se lahko razvije odvisnost od kofeina, ki običajno vodi v odtegnitev ali preveliko odmerjanje kofeina.

Oglejmo si podrobneje negativne učinke kofeina na človeško telo:

 • Lahko poveča tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja.
 • Ker je kofein močan stimulans, vam lahko pretiravanje z njim prikrajša kakovosten čas spanja in povzroči nespečnost.
 • Kofein se prenaša neposredno z materinim mlekom in ga ne priporočamo ženskam, ki dojijo ali med nosečnostjo.
 • Ker je močna psihoaktivna snov, je znano tudi, da povzroča živčnost in tesnobo.
 • Prav tako močno vpliva na prebavni sistem, kar lahko povzroči prebavne motnje in želodčne težave.

Kofein je dober tudi za telo – tukaj je nekaj njegovih prednosti:

 • Naravno sredstvo za kurjenje maščob in obliko telesa;
 • Deluje preventivno proti prenajedanju;
 • Izboljša notranje presnovne, diuretične in čistilne procese telesa;
 • Izboljša kognitivne sposobnosti, pomaga pri spominu in koncentraciji možganov;
 • Daje energijo, vzdržljivost in dviguje razpoloženje;

Večna bitka med kavo in kilogrami

moški s skodelico kave

Priljubljen mit, da vam bo skodelica kave pomagala pokuriti odvečne kalorije in maščobe, je v resnici resničen. Kofein in čili sta smrtonosna sovražnika. A ne zato, ker se zaradi prvega počutite polno energije in osvežite. Stvari postanejo zapletene na celični in molekularni ravni. Zato obstaja toliko diet in prehranskih načrtov, ki temeljijo na kofeinu.

Redno uživanje kofeina poveča sproščanje hormona oksofocina v možganih. Uravnava apetit in pospešuje metabolizem. To olajša izgorevanje odvečnih kalorij in maščobnega tkiva. Pri ljudeh kofein blokira tudi adenozinske receptorje v hipotalamusu. Uravnava spanje in energijsko ravnovesje. Med raziskavami je uživanje kofeina povzročilo proizvodnjo oksitocina, ki zmanjša podobnost s debelostjo ali prekomerno telesno težo.

Kofein ima naravno sposobnost povečanja presnove maščob, zaradi česar maščobne celice hitreje oksidirajo. Aktivira maščobne kisline in prihrani mišični glikogen. To pomeni, da imate energijo in se počutite siti dlje časa. Termogenega učinka kofeina tudi ne gre podcenjevati. Pospeševanje procesov v našem telesu nas »pogreje« in nam dvigne povprečno temperaturo. To vodi do naravno pospešenega izločanja odvečnih toksinov.

Tukaj je nekaj znanstvenih razlogov, zakaj je kofein tako dober pri obvladovanju odvečnih kilogramov:

kava

 • Kofein dvigne telesno temperaturo in mu pomaga hitreje znebiti odvečnih toksinov in tekočin.
 • Daje vam energijo in vzdržljivost, povzroča občutek sitosti in blokira receptorje, ki so odgovorni za lakoto.
 • Glavna snov v naši vsakodnevni skodelici kave izboljša tudi presnovo maščob.
 • Odličen je tudi za aktivno čiščenje telesa.
 • Kofein deluje tudi na to, da ste bolj telesno aktivni.

Veseli in zadovoljni s skodelico kave s kofeinom

kava, bogata s kofeinom

Med manj znane lastnosti kofeina je njegova sposobnost, da dvigne naše razpoloženje in dvigne našo samozavest. Kot stimulirajoči centralni živčni sistem (CNS) povzroči, da možgani sproščajo višje koncentracije dopamina, norepinefrina in noradrenalina. Vse nas naredi bolj fizično in kognitivno aktivne. Poleg tega nam izboljšajo razpoloženje in nas razveselijo.

Seveda moramo biti previdni pri dnevni količini kave, ki jo zaužijemo, da ne bi prišlo do nasprotnega učinka. Ne pozabite, da obstaja taka stvar kot prevelik odmerek kofeina. Če ste navajeni piti veliko kav na dan, ne pozabite, da lahko simptomi odtegnitve kofeina postanejo tudi precej hudi. Torej vsega mora biti zmerno! Tako se doseže ravnovesje v življenju. Poskusite lahko tudi eno od naravnih rešitev za obliko telesa, ki vključujejo pravo količino kofeina. Tako kot kapsule Keto Eat & Fit  , ki oblikujejo telo.

Kofein – naš prvi prijatelj zjutraj in naš sovražnik ponoči!

Kofein je čudovita naravna snov, ki nam jo je dala narava, da ostanemo aktivni in budni. Zaradi tega dajemo vse od sebe v službi in v družbenem življenju. Toda poskusite ohraniti zmerne količine, ki jih dnevno zaužijete. Tako se boste izognili negativnim učinkom kofeina in bolj uživali v njegovih koristih. Prav tako se boste bolje počutili sami.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *