Vaje za trebušne mišice – učinkovite, hitre in udobne doma

vitka, oprijeta ženskaMorda boste presenečeni, ko boste slišali, da vaje za trebušne mišice niso ravno najboljši način za raven in napet trebuh. Pravzaprav vaje, ki smo jih navajeni delati za definiranje trebušnih mišic. sami po sebi ne zadoščajo za kurjenje takšne količine kalorij, ki omogoča znatno zmanjšanje trebušne maščobe. Trebuh, prekrit z maščobo, tudi če je pod njim dobra mišična masa, nikoli ne bo imel tako želene želve.

S selektivnim treningom trebušnih mišic je mogoče doseči dobro toniranje le-teh, kar zagotovo prispeva k oblikovanju nekakšne strukture trebuha. Napet trebuh brez maščobe vam omogoča bolj definirano in napeto postavo ter zagotavlja vrsto prednosti, kot so izogibanje bolečinam v spodnjem delu hrbta ter izboljšanje ravnotežja in drže. Vendar pa na estetiko močno vplivajo drugi dejavniki, ki presegajo tonske vaje.

Najprej se pogovorimo o genetiki, na trebušne votline pravzaprav izjemno vpliva nekakšna genetska predispozicija. Pri vsakem posamezniku je mogoče opaziti več razlik, so tisti, ki imajo asimetrične trebušne mišice in tisti, ki jih imajo odlično poravnane, tisti, ki imajo globoke mišične vstavke in nekatere manj definirane.

Genetika močno vpliva tudi na hormonsko ravnovesje, na presnovne procese in na nagnjenost k kopičenju maščobe v predelu trebuha. Med dejavniki, ki jih je mogoče nadzorovati, so na drugi strani prehrana, vadba telesnih dejavnosti in življenjski slog po pomembnosti.

Iz študije, izvedene leta 2001, v kateri so testirali učinkovitost trinajstih različnih trebušnih vaj, pri čemer so za vsako analizirali uporabljena motorična vlakna in intenzivnost njihovega krčenja (elektromiografija), je bila sestavljena nekakšna lestvica najbolj priljubljenih vaj. učinkovita in ugotovljeno je bilo, da je tako imenovani «Crunch» najučinkovitejša vaja in ji je bila pripisana «teoretična učinkovitost» 100%.

Vaje za zadnjico y Kako shujšati in shujšati stegna

ženskaMed drugimi vrstami trebušnih vaj je bila absolutno najboljša vaja, ki se običajno imenuje «kolo», ki je dosegla učinkovitost 248! Toda kako je treba to vajo izvajati? Preprosto je reči: v začetnem položaju «kolesa», ki leži na hrbtu s hrbtom, naslonjenim na tla, z rokami, kot običajno, podpirate zatilje, simulirajte vrtenje pedal na kolesu z nogami, izmenično se približujte desni komolec/koleno levo in levi komolec/desno koleno. Za najboljše rezultate dodajte naravni izdelek, da se vrnete v obliko, kot sta Idealica ali Keto Eat & Fit .

Ista študija je pokazala, da so med različnimi vajami najbolj učinkovite tiste, pri katerih se mišice trebušnega predela skrčijo, da stabilizirajo noge, ki izvajajo gibanje. Zato na drugem mestu lestvice najdemo »dvig nog na kapetanskem stolu« (kapetanski stol je tisto orodje, na katerega se s hrbtom nasloni za dvig telesa na podlakti). Rezultat vsekakor ustreza resnici, saj je logično, da je spodnji del telesa najprej težji od zgornjega, potem pa je za stabilizacijo nedvomno potreben dodaten napor, ves trud trebuha.

Program toniranja: skrivnosti za napeto telo skozi vse leto

Abs za hujšanje

Tukaj je razlaga, zakaj je za hujšanje neuporabno delati trebušne mišice.

Trebuh za hujšanje

Skratka, če bi za hujšanje naredili na tisoče trebušnjakov, bi dobili izklesano želvo, a popolnoma skrito pod plastjo maščobe, ki je bila prisotna že pred začetkom vadbe.

Ali ste ob tem še vedno prepričani, da je za hujšanje dovolj, da naredite nekaj trebušnih mišic? Vsekakor ne. Torej, potem ko ste sprejeli idejo, da trebušnjaki za hujšanje trebuha v resnici niso odlična ideja, bi bilo koristno razumeti, kaj vam omogoča, da imate izklesan trebuh.

vitka, oprijeta, shujševalna ženska

Vaje za trebuh za hujšanje

Začnimo z gotovostjo, glavna dejavnost, ki vam omogoča, da resnično izgubite težo, je aerobna aktivnost. Slednje je treba izvajati z različnimi orodji in z različnimi tehnikami, odvisno od stanja usposabljanja, ki ga imate. Glede na to, da bi se moral idealen srčni utrip, da telo začne kuriti maščobe med vadbo aerobne aktivnosti, gibati med 60 in 75 % največjega srčnega utripa, je aerobna najboljši način za izgubo teže vsaj v prvem trenutku in prvih nekaj tednih. .

ženska, vajeNa primer, moški, ki med tekom tehta 75 kg, ostane v zgoraj omenjenem območju srčnega utripa, pokuri približno 35 gramov maščobe (ob prisotnosti učinkovitega metabolizma) v 1 uri aerobne aktivnosti, kar ni veliko. To na dolgi rok upočasni presnovo, kar ima za posledico manjšo porabo energije med mirovanjem.

Torej, tudi če bi v prvih tednih (govorimo o subjektu, ki še nikoli ni treniral), bi bil pravilen pristop na dolgi rok upočasnil bazalni metabolizem, zato po približno mesecu dni tovrstnega usposabljanja, bi bilo treba povečati aktivnost, ki jo spreminja in izvaja s treningom v tonu. Zato je izvajanje trebuščkov za hujšanje neuporabno, vendar toniranje celotnega telesa ni nikoli slaba ideja

Trebušne vaje za hujšanje bokov

Vaje, ženskaIzguba teže so sanje mnogih. Mnoge, zlasti ženske, se vsak dan spopadajo z različnimi triki, s katerimi jih poskušajo prikriti.

Kljub temu ne smemo odnehati. Čeprav je res, da se izguba nekaj centimetrov na tako imenovanih ljubezenskih ročajih morda zdi podvig, pa po drugi strani tega v resnici ni nemogoče doseči. Pravzaprav je dvajset minut vsak drugi dan dovolj za racionalizacijo in toniranje bokov in še več.

Tukaj so tri preproste vaje za izgubo trebuha in bokov

Če ležite na tleh na boku, dvignite glavo in jo naslonite na upognjeno roko. Noge držite naravnost in dvignite nogo navzgor, dokler ne tvori kota devetdeset stopinj, nato pa se vrnite v začetni položaj. Vajo ponovite dvajsetkrat za vsako nogo.

  1. Stojte na boku, držite noge naravnost in se naslonite na eno roko ter jo poravnajte: vsa teža telesa bo vplivala na iztegnjeno roko in stopala. S telesom je treba oblikovati nekakšen trikotnik. Dvignite medenico navzgor in jo spustite, ne da bi se dotaknila tal. Ta vaja služi tudi za toniranje trebušnih mišic. Vajo ponovite desetkrat na vsako stran.
  2. Druga temeljna vaja za hujšanje bokov so «napadi». Stojte z rahlo razmaknjenimi nogami, stopite naprej in se upognite tako, da upognete koleno pod kotom devetdeset stopinj. Drugo nogo rahlo upognite, dokler se ne dotakne tal. Vrnite se v začetni položaj in nato vajo ponovite z drugo nogo, tako da jo ponovite desetkrat za vsako nogo.

Tukaj najdete nasvete in trike – Metode za hujšanje

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *