Živila, ki bodo očistila arterije

arterije

Obstrukcija srčno-žilnih arterij vodi do pojava številnih bolezni različnih stopenj resnosti. Najpogosteje je posledica kopičenja maščobe, holesterola in fibrina na celičnih stenah, lahko pa je tudi posledica dolgotrajnega kajenja, visokega krvnega tlaka, sladkorne bolezni ali začasnega povečanja koncentracije sladkorja v telesu. Zdravila so običajno draga, narava pa nam je dala dovolj učinkovite izdelke, katerih uživanje lahko uspešno odmaši žile. Takšno je zdravilo Friocard za hipertenzijo .

Nepravilna in nezdrava prehrana je lahko pogosto vzrok za hormonsko neravnovesje in pojav kroničnih bolezni. Stres nas pogosto vodi do tega, da se prepustimo prepovedanim užitkom in skušnjavam, kot so čokolada, hamburgerji, prigrizki in gazirane pijače.

Ne glede na prijeten okus je to največkrat posledica dejstva, da vsebujejo visoko koncentracijo MSG. Kot večina ljudi dobro ve, gre za aromo, ki možganom nekako »laže«, da ima zaužita hrana neverjetno sladkobo.

Ustvari se občutek odvisnosti od produktov, ki vsebujejo snov, kar posledično vodi v občutek nenehne lakote in razburjenja. Ena glavnih posledic je zamašitev arterij.

radovednost?

Mononatalni glutamat lahko zlahka prepoznamo v vsebnosti živil, kar označuje njegovo kemično ime E 621. V hujših primerih lahko prevelik odmerek z njim povzroči paniko, pordelost kože, kronično migreno, bruhanje, težave z dihanjem in zategnjenost v predel prsnega koša.

Uživanje škodljive hrane ne le slabo vpliva na telo, ampak je tudi popolnoma v presežku. Obstaja ogromno naravnih izdelkov, ki jih lahko najdete v vsakem supermarketu po dostopnih cenah.

Nekateri med njimi celo pomagajo izbrisati neprijetne posledice odvečne maščobe. Zdaj bomo več pozornosti namenili 9 živilom, ki bodo učinkovito čistila arterije, če jih jemljemo redno in vzporedno z naravnimi sredstvi, kot je Cardio Active .

1. Avokado – zelena rešitev

Avokado

Tudi majhni otroci, ki so običajno bolj zahtevni glede hrane, ki jo uživajo, radi redno jedo avokado. Zelena barva jih privlači in je prijetna tudi za okus.

Avokado pomaga izboljšati krvni obtok z uravnavanjem ravni holesterola v telesu. Pravzaprav obstajata dve vrsti holesterola v človeškem telesu: «dober» HDL, ki je odgovoren za čiščenje zamašitve krvnih žil, in «slab» LDL, ki povzroča, da razgradijo maščobe in druge škodljive stranske produkte. jemljemo vsak dan s hrano.

2. Paradižnik – Slasten antioksidant

Paradižnik

Paradižnik je tradicionalen za bolgarsko kuhinjo in ni nikogar, ki ga v otroštvu ne bi jedel namesto glavne jedi za zajtrk, kosilo in večerjo skupaj s koščkom sira. Človeško telo ima sposobnost, da nagonsko začuti, kaj potrebuje in katera živila so koristna.

Sadje, ki ga mnogi štejejo za zelenjavo, saj ga pogosto uporabljajo v receptih različnih solat, je primerno tudi za ljudi, ki želijo shujšati, saj vsebuje veliko vode in koristnih mineralov.

Je tudi močan antioksidant, ki opeče arterije. Njegove uporabne lastnosti se najbolje izvlečejo, ko je podvržen toplotni obdelavi.

3. Spirulina – Skrivna sestavina za hujšanje

Spirulina

Danes je spiruulina izjemno vzvišena v zdravem kuhanju po vsem svetu. Modro-zelene alge morda niso najbolj prijeten videz, vendar imajo sposobnost sprostitve arterijskih sten, s čimer zadržijo ostanke maščobe stran od njih.

Prav tako tonira telo in ga ohranja zdravo, saj je bogata z aminokislinami. Izjemno močan diaretik, zato se njegovo uživanje uporablja kot učinkovita metoda hujšanja.

4. Hladnovodne ribe – bogata zaloga omega-3

Ribe v hladni vodi

Vse vrste hladnovodnih rib, kot so losos, skuša, sardele, postrv, tuna in sled, imajo zmogljivost skuše.

Te vrste so izjemno bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, zato izboljšujejo splošno zdravje srčno-žilnega sistema.

Uživanje vsaj dvakrat na teden vodi do pravočasnega čiščenja žil ter boljšega spomina in koncentracije.

5. Sok granatnega jabolka in borovnice – Eliksir bogov

Sok granatnega jabolka in borovnice

Ta vrsta sadja je že od nekdaj veljala za koristno, njihov prijeten okus pa je pogosto podoben ambroziji, eliksirju bogov antične Grčije. Najbogatejši med njimi z aminokislinami je granatno jabolko, a borovnice jih ne izdajo. Učinkovito izpodriva arterije in znižuje raven LDL, poleg tega pa ima pomirjujoč učinek na tiste, ki trpijo za aterosklerozo.

6. Rdeče vino – Manj za zdravje

rdeče vino

Rdeče vino je v majhnih količinah izjemno koristno za zdravje.

Kozarec zvečer, še posebej, ko je hrana na mizi težja in bogata z maščobami, bo pripomogel tako k dobremu razpoloženju in tonusu kot tudi k uspešni zamašitvi žil.

7. Kava – Osvobajajoč in osvežujoč učinek

Kava

Kot pri vsem drugem tudi kava v majhnih količinah sploh ni škodljiva. Skodelica kave zjutraj zmanjša tveganje za nastanek srčnih bolezni za 20%.

Ker je močan diaretik, njegova nadzorovana poraba pomaga pri izgubi odvečne teže in deluje antioksidativno. Je bogat z magnezijem in izboljšuje delovanje jeter ter presnovo.

8. Česen – Izjemno uporaben

česen

Če odmislimo dejstvo, da je česen v družbi že dolgo stigmatiziran zaradi svoje močne, nasičene arome, ki jo mnogi menijo kot nespodobno in neprijetno, lahko popolnoma preobrazi telo.

Ustavlja razvoj bakterij in parazitov že v nastajanju, znižuje raven LDL holesterola in izboljšuje stanje srčno-žilnega sistema. 1 do 4 majhni koščki česna na dan lahko učinkovito pomagajo pri čiščenju arterij.

9. Šopek orehov – Zdravo telo

Šopek orehov

Oreščki se pri zdravi kulinariki uporabljajo kot nadomestek za meso zaradi visoke koncentracije železa med snovmi, ki jih sestavljajo. So tudi drugi največji vir omega-3 maščobnih kislin za hladnovodnimi ribami.

Redno uživanje mandljev, arašidov, lešnikov in drugih vrst oreščkov izboljša prekrvavitev in očisti arterije. Z njihovim uživanjem je človek zdrav, zdrav in za nekaj kilogramov šibkejši.

Če še vedno potrebujete zvestega pomočnika za stabilizacijo krvnega tlaka, si oglejte, kakšna so mnenja o Recardio .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *