Živila, ki kurijo kalorije? Misija možna!

hrana, kurjenje maščob

Malo znano je dejstvo, da obstajajo živila, ki imajo sposobnost učinkovitega izgorevanja odvečnih kalorij. Nekateri med njimi imajo malo maščob, pri zaužitju pa porabimo več energije, kot jo dajo telesu. Pri drugih je obratno, vendar jih telo zna učinkovito uporabiti. Večino jih nutricionisti in potrošniki dobro poznajo, nekateri pa lahko s svojimi kvalitetami navdušijo družbo. Ugotovimo, kdo so.


Pregovor pravi, da ji je Gospod za vsako bolečino dal zelišče. Ni boljšega načina, da ohranimo svoje telo in postavo zdravo – vrhunsko, kot redne vaje in gibanje. Žal sodoben način življenja le redko dopušča, da bi to postalo vsakdanja praksa. Delo doma, tudi pred računalnikom, psihično in fizično izčrpava telo.

Zdrava prehrana je eden izmed dejavnikov, ki najbolj ugodno vplivajo na telo. Poznati pa morate tudi živila, ki vodijo v odvisnost, in iskati način, kako ustaviti marmelado. Uživanje pravih izdelkov lahko ne le spodbudi vitalne sile, ampak tudi pripomore k učinkovitemu hujšanju, kar vodi predvsem v manjše tveganje za srčno-žilne bolezni. Za utrjevanje in pridobivanje kondicije priporočamo Ideal Slim – pijačo, ki je deležna številnih pozitivnih odzivov uporabnikov.

Ali ste vedeli, da?

V dietetiki obstaja izraz, imenovan «pusto meso». Čeprav se sliši kot oksimoron, želi opisati meso, ki vsebuje veliko beljakovin in malo maščob. Takih je večina morskih izdelkov, kot so ribe, raki, kozice, rapani in školjke, pa tudi piščanec in puran.

hrana, porabljene kalorije

Človeško telo začne kopičiti maščobe, ko se raven stresa povečuje. Adrenalin se poveča, kar povzroči genetsko programirano reakcijo, pri kateri telo začne tvoriti maščobne celice in jih kopičiti. Ta proces je bil zelo koristen za primitivna plemena, saj je bila oskrba s hrano pogosto negotova in življenjsko nevarna dejavnost.

Dandanes pa ljudje vse bolj potrebujejo živila, ki kurijo kalorije. V nasprotju s pričakovanji to ni nemogoča misija. Poglejmo, kdo so ti izdelki.

Mlečni izdelki z nizko vsebnostjo maščob

Mlečni izdelki z nizko vsebnostjo maščob

Maslo, mleko in sir so lahko izjemno koristni pri čiščenju telesa in kurjenju odvečnih kalorij. Tukaj ne govorimo o izdelkih iz modrega sira ali vrste cheddar, ki imajo višjo vsebnost maščob.

Parmezan pa je zaradi visoke vsebnosti beljakovin v njem izjemno koristen. Mlečni izdelki z nizko vsebnostjo maščob vsebujejo veliko kalcija, ki krepi kosti in ima dokazan učinek pri izgorevanju energije in maščob.

Redno uživanje puste maščobe

Puranje meso

Mnogi znani športniki, ki bi morali biti vedno fit, uživajo samo meso. Na svojem jedilniku vključujejo ribe, piščanca in purana ter nekatere posebne dele svinjine in svinjine.

Pri pripravi jedi je obvezno ločiti kožo, saj je izredno bogata s kalorijami in maščobami.

Izjemno koristen je lahko tudi zrezek iz pečenke, kot tudi pečen but in drobno mleto goveje meso. Svinjska rezina in palamida lahko pomagata izboljšati zdravje telesa, saj sta čisto meso.

Ribe, bogate z Omega-3

Ribe

Telo ima navado sežigati in čistiti živila, ki vsebujejo več beljakovin kot tista, nasičena z ogljikovimi hidrati in maščobami. Zato ribe, ki vsebujejo veliko omega-3 maščobnih kislin, veljajo za izjemno koristne in zdrave.

To so losos, tuna, kozice, sardele in v Bolgariji priljubljena skuša. Pri njihovi obdelavi je priporočljivo uporabljati olivno olje ali različne vrste rastlinskih olj z nizko vsebnostjo maščob.

Da bi na primer prebavili vse koristne snovi sardel, jih je najbolje marinirati v sojinem, orehovem ali lanenem olju. Znano je, da visoka konsistenca omega-3 maščobnih kislin v telesu vodi do zmanjšanja občutka stresa in izboljšanja tonusa življenja.

Zelena zelenjava

Zelenjava

Obstaja veliko dokazanih prednosti tako imenovane «zelene zelenjave». Bogati so z vodo in čistijo telo toksinov, poleg tega pa so nizkokalorični in jih lahko zaužijemo v velikih količinah, ne da bi pripeljali do odvečnih kilogramov.

Med najbolj uporabnimi so zelena solata, brokoli, špinača, rukola, divji koper in šparglji.

radovednost:

Avokado je tudi med najbolj znanimi živili, ki kurijo kalorije. Vsebuje veliko vlaknin in ne vsebuje maščob. Poleg teh lastnosti ima tudi dokazano pomlajevalno in negovalno delovanje na kožo, nohte in lase.

Orehi in mandlji

orehi

So eden največjih virov «koristnih maščob», saj so izdelki z najvišjo koncentracijo omega-3 maščobnih kislin po morski hrani. Oreščki vsebujejo tudi izjemno veliko beljakovin, vlaknin in drugih snovi, ki so koristne za telo.

Njihova glavna funkcija je, da povečajo občutljivost telesa na inzulin, zaradi česar telo prebavi glukozo, namesto da jo kopiči v maščobnih celicah. Vsebujejo tudi velike količine kalcija, ki pomaga krepiti strukturo kosti.

Manj maščobe – bolj zdravo telo!

ženska, lepo telo

Številna druga živila pomagajo razgraditi, absorbirati in uspešno očistiti telo odvečnih kalorij. Sem spadajo laneno seme, jabolčni kis, hruške, sladka paprika, zeleni čaj, zelena kava, ovsena kaša in ječmen.

Tudi če si človek dovoli občasno zaužiti nezdravo ali mastno hrano, naj bi to nadomestila redno zdravo prehranjevanje. To pa ne le iz estetskih razlogov, ampak predvsem zato, ker se na ta način telo očisti, osveži in ima energijo za boj proti virusom, boleznim in stresom ter za vzdrževanje dobre ravni imunskega sistema. Pazite na hrano in zdravju nevarne diete. Obstajajo živila, ki jih ne bi smeli vključiti v svojo prehrano.

Ljudje z nižjo koncentracijo telesne maščobe redkeje trpijo za kroničnimi in srčno-žilnimi boleznimi. So tudi bolj živahni in veseli, ali kot so ljudje rekli, zdrav duh v zdravem telesu.

To je mogoče zlahka doseči v celoti z bogastvom, ki ga ponuja narava. Včasih je polno zdravil, ki čakajo, da jih odkrijejo. Le pogledati jih moramo in opaziti. Osredotočite se na živila, ki izboljšujejo mlatev. Eno izmed sredstev za naravno izgorevanje maščob je Elegance .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *